Αδίστακτος Ερντογάν: Προαναγγέλλει την επαναφορά της θανατικής ποινής

 
Ο Ερντογάν θέτει ξανά την επαναφορά της θανατικής ποινής και απομακρύνεται πλήρως από την Ευρώπη που κατά τ' άλλα κατηγορεί

Ενημερώθηκε: 01/08/18 - 18:55

Ούτε να ονειρεύεται μπορεί πλέον ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Ευρώπη, ανοίγοντας το θέμα της επαναφοράς της θανατικής ποινής.

Ο Ερντογάν δήλωσε ανοιχτά ότι η θανατική ποινή θα μπορούσε να αποκατασταθεί στη χώρα, εάν υιοθετηθεί αντίστοιχος νόμος από το τουρκικό κοινοβούλιο, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την υπερψήφισή της, αφού έτσι κι αλλιώς, όλες οι εξουσίες βρίσκονται σε εκείνον, οπότε καταλαβαίνει κανείς τι θα γίνει σε λίγο καιρό.

Για την ιστορία,η θανατική ποινή καταργήθηκε στην Τουρκία το 2002.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Γνωρίζετε ότι είμαστε πολύ ευαίσθητοι σε αυτό το ζήτημα. Αν ο νόμος περάσει από το κοινοβούλιο, θα το επικυρώσω, γιατί γνωρίζουμε τη θέση των δολοφόνων και γνωρίζουμε ότι πρέπει να πληρώσουν το τίμημα για τις πράξεις τους", δήλωσε ο Ερντογάν στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της NTV .

Πέρυσι, μια συζήτηση για την επαναφορά της θανατικής ποινής για εγκλήματα που προκλήθηκαν από τρομοκρατία ή για προδοσία στην Τουρκία, με αφορμή και την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, προκάλεσε σθεναρή επίπληξη από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Με την επαναφορά της, απομακρύνεται και η παραμικρή πιθανότητα έναρξης διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.Και αυτό το γνωρίζει εδώ και πολύ καιρό ο "Σουλτάνος"...