Δείτε γιατί εξοργίστηκε ο γιος του Νετανιάχου με το Facebook

Δείτε γιατί εξοργίστηκε ο γιος του Νετανιάχου με το Facebook
Ενημερώθηκε: 17/12/18 - 16:03

Το Facebook «μπλόκαρε» για 24 ώρες τον λογαριασμό του γιού του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ύστερα από σειρά αναρτήσεων που έκανε εναντίον Αράβων και Ισραηλινών.

Μεταξύ άλλων, το Facebook κατέβασε μία ανάρτηση του Γιαρ Νετανιάχου όπου ζητούσε «εκδίκηση για τον θάνατο» δύο Ισραηλινών στρατιωτών, τους οποίους σκότωσε Παλαιστίνιος. Μία ακόμη δημοσίευση, ανάλογου περιεχομένου, όπου δήλωνε ότι θα προτιμούσε αν «όλοι οι μουσουλμάνοι έφευγαν από τη γη του Ισραήλ», επίσης αποσύρθηκε.

Ο  27χρονος Νετανιάχου ο νεότερος αποφάσισε την Κυριακή να καταγγείλει το Facebook μέσω Twitter χαρακτηρίζοντας το μεν γεγονός «απίστευτο», το δε μέσο «αστυνομία της σκέψης».  

«Η Χαμάς, η Χεζμπολάχ και το ιρανικό καθεστώς έχουν επίσημες σελίδες στο Facebook. Υπάρχουν επίσης ατελείωτες σελίδες που καλούν σε καταστροφή του Ισραήλ και δολοφονία των Εβραίων. Χιλιάδες βίαιες και ακροαριστερές αναρτήσεις εναντίον εμού και της οικογένειάς μου. Όλα αυτά δεν παραβιάζουν τους κανόνες του Facebook;», σχολιάζει ο Γιαρ Νετανιάχου, ο οποίος ωστόσο έχει και άλλες φορές κάνει αμφιλεγόμενες αναρτήσεις.