Ερντογάν για την επίθεση στο Αφρίν: Τους είπαμε να κάτσουν ήσυχα, δεν το έκαναν, πράττουμε τα δέοντα

 Ερντογάν για την επίθεση στο Αφρίν: Τους είπαμε να κάτσουν ήσυχα, δεν το έκαναν, πράττουμε τα δέοντα
Ενημερώθηκε: 20/01/18 - 21:04

Με έναν κυνικό τρόπο σχολίασε την επιχείρηση στο Αφρίν ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν: «Τους είπαμε να κάτσουν ήσυχα, δεν το έκαναν. ‘Όπως νομίζετε’ τους είπαμε και τώρα πράττουμε τα δέοντα. Κάνουμε την δουλειά μας μόνοι μας».

Από την επαρχία Ουσάκ, όπου βρίσκεται είπε πως έχουν προειδοποιήσει και τις ΗΠΑ ώστε να σταματήσει να στηρίζει το PYD/YPG, και συνέχισε:

«Το είπαμε και σε αυτούς που μας παρουσιάζονται σαν σύμμαχοι. Τους είπαμε ‘κοιτάξτε, αυτοί είναι το ίδιο με το PKK. Είναι η PYD. Αυτοί είναι όλοι ίδιοι. Είναι το YPG. Μην πάτε στην Ράκα με τους τρομοκράτες. o ISIS είναι τρομοκρατική οργάνωση. Ελάτε να τους τακτοποιήσουμε μαζί’. Αυτά τους είπαμε αλλά δεν μας άκουσαν. "Καλά τότε, όπως νομίζετε" είπαμε και τώρα πράττουμε τα δέοντα. Κάνουμε την δουλειά μας μόνοι μας».

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι έπληξε 108 στρατιωτικούς στόχους των Κούρδων στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε 

Στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν τουρκικά μαχητικά στοχοθετήθηκαν 108 στρατιωτικοί στόχοι των Κούρδων, ανακοίνωσαν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, ώρες μετά την έναρξη της επιχείρησης εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων στην επαρχία Αφρίν της Συρίας.

Ο τουρκικός στρατός δεν διευκρίνισε εάν όλοι οι στόχοι που επλήγησαν βρίσκονταν στην επαρχία Αφρίν.

Εικονολήπτης του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που βρίσκεται στα σύνορα με τη Συρία μετέδωσε νωρίτερα ότι είδε πολεμικά αεροσκάφη να ίπτανται πάνω από την περιοχή και να βομβαρδίζουν περιοχές στη συριακή επικράτεια.

Την ίδια ώρα, οι Κούρδοι πολιτοφύλακες της Συρίας (YPG) απάντησαν ότι μετά τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε η Τουρκία στην επαρχία Αφρίν, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να απαντήσουν, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα έπληξε κατοικημένες περιοχές.

«Θα συντρίψουμε αυτή την επιθετικότητα, όπως συντρίψαμε άλλες επιθέσεις αυτού του είδους εναντίον των χωριών και πόλεών μας» προειδοποίησε η YPG.

Οι Κούρδοι πολιτοφύλακες προέτρεψαν άνδρες και γυναίκες στη βόρεια Συρία να ενταχθούν στις τάξεις των δυνάμεών τους για να προστατεύσουν το Αφρίν.