Μοσχα: Θα απαντήσει με απελάσεις 2 Ελληνων διπλωματών - Στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ εστιάζει ο ρώσικος Τύπος

Μοσχα: Θα απαντήσει με απελάσεις 2 Ελληνων διπλωματών
Ενημερώθηκε: 11/07/18 - 14:02

Η Ρωσία θα απελάσει δύο Ελληνες διπλωμάτες, ως απάντηση στην απόφαση της Αθήνας να πετάξει έξω δύο απεσταλμένους της Μόσχας, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA, επικαλούμενο ως πηγή κορυφαίο νομοθέτη της χώρας.  Η "Τhe Moscow Times" αναφέρουν στο site τους πως τα ελληνικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η Αθήνα είχε αποφασίσει να απελάσει τους Ρώσους απεσταλμένους και να απαγορεύσει την είσοδο σε ακόμα δύο λόγω υποψιων ότι προσπάθησαν να υπονομεύσουν μια συμφωνία με τη γειτονική πΓΔΜ.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν απάντησε ευθέως, αναφέρει η εφημερίδα, ωστόσο εκπρόσωπος της δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί καμία συμπεριφορά που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Καμία αναφορά δεν υπάρχει για το αν πράγματι έλαβαν χώρα οι απελάσεις, παρόλο που ο Έλληνας εκπρόσωπος πρότεινε την ανάληψη κάποιου είδους δράσης.

Σύμφωνα με τις Times της Μόσχας η εφημερίδα "Καθημερινή" αναφέρει ότι η Αθήνα διέταξε τις απελάσεις μετά από υποψίες για απόπειρες από τους Ρώσους διπλωμάτες να υπονομεύσουν μια συμφωνία που διεξήγαγε η Ελλάδα με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας τον περασμένο μήνα, η οποία έληξε μια δεκαπενταετή διπλωματική διαμάχη γύρω από το όνομά της.

Η συμφωνία, προσθέτει, μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ αναμένεται να διευκολύνει την εισδοχή του μικρού αλλά στρατηγικά σημαντικού κράτους στο ΝΑΤΟ, σε μια περιοχή όπου η Ρωσία και η Δύση χτυπιούνται για το ποιος θα έχει επιρροή.