Μουντιάλ 2018: Οργή των Σέρβων στην FIFA για τους Αλβανικούς αετούς: Τιμωρήστε τους!

Μουντιάλ 2018: Αντίδραση των Σέρβων σε FIFA για τους Αλβανικούς αετούς των παικτών της Ελβετίας
Ενημερώθηκε: 23/06/18 - 18:00

Μουντιάλ 2018: Οι Σέρβοι δεν άφησαν αναπάντητο τον «αλβανικό αετό» που έκαναν οι δύο σκόρερ της Ελβετίας στον αγώνα με τη Σερβία και υπέβαλαν επίσημη καταγγελία στη FIFA. 

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Σερβίας, Γιόβαν Σουρμπάτοβιτς, έχει ήδη αποσταλεί επιστολή στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για την κίνηση που έκαναν οι Γκρανίτ Τσάκα και Σέρνταν Σακίρι, ενώ ζητούν και εξηγήσεις για τα παπούτσια του Σακίρι, στο ένα εκ των οποίων υπάρχει η σημαία του Κοσόβου.

Μουντιάλ 2018: Χαμός με τους Αλβανικούς αετούς των παικτών της Ελβετίας

 

Πλέον, σύμφωνα με το άρθρο 54 του πειθαρχικού κώδικα της FIFA ,οι δύο παικτες της Αλβανίας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο τιμωρίας για δύο αγωνιστικές.

Εκπρόσωπος της FIFA που μίλησε στην εφημερίδα Telegraph είπε ότι η ομοσπονδία είχε δώσει το «πράσινο φως» στον Σακίρι να φοράει τα παπούτσια με τις διαφορετικές σημαίες.

Το χρονικό της πρόκλησης

Ο Σακίρι μετά το γκολ που πέτυχε μαζί με τον Τσάκα πήγαν μπροστά στο κομμάτι της εξέδρας που βρίσκονταν οι Σέρβοι φίλαθλοι και σχημάτισαν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Ο Σακίρι όταν ρωτήθηκε μετά το τέλος του αγώνα για την κίνησή του αρκέστηκε να πει τη φράση «έτσι το ένιωσα» και συμπλήρωσε «Στο ποδόσφαιρο τα συναισθήματα είναι έντονα. Δείτε τι έκανα και αποδώστε το στο συναίσθημα. Είμαι πολύ χαρούμενος για το γκολ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Δεν χρειάζεται να συζητήσουμε άλλο γι' αυτό».

Ο προπονητής της εθνικής Ελβετίας προσπάθησε να ρίξει τους τόνους λέγοντας: «Δεν πρέπει να αναμειγνύουμε την πολιτική με το ποδόσφαιρο. Είναι ξεκάθαρο ότι επικρατούν τα συναισθήματα και έτσι συμβαίνουν αυτά. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο ως κάτι που φέρνει τους ανθρώπους κοντά».

Αντίθετα ο επιθετικός της Σερβίας Αλεξάντερ Μίτροβιτς που είχε και μια διαμάχη με τον Σακίρι κατά τη διάρκεια του αγώνα είπε: «αν αγαπά τόσο πολύ το Κόσοβο και θέλει να κουνάει τη σημαία του, γιατί αρνήθηκε να αγωνιστεί με την ομάδα του;».

Ο προπονητής της Σερβίας Μλάντεν Κρίσταϊτς κράτησε αποστάσεις από το θέμα απαντώντας ως εξής σε σχετική ερώτηση: «δεν έχω κάποιο σχόλιο, δεν ασχολούμαι με τέτοια πράγματα. Είμαι άνθρωπος του αθλήματος και θα αρκεστώ σε αυτό».

ΣΑΚΙΡΙ