Όταν το AirForce One έκανε ελιγμούς για να αποφύγει MIG! Κι όμως έχει συμβεί

Όταν το AirForce One έκανε ελιγμούς για να αποφύγει MIG! Κι όμως έχει συμβεί
Ενημερώθηκε: 29/12/18 - 12:52

Όταν το AIRFORCE ONE έκανε ελιγμούς για να αποφύγει Mig της Συρίας! Το γεγονός είναι πέρα για πέρα πραγματικό και είχε συμβεί στις 15 Ιουλίου 1974!

Το AIRFORCE ONE, ένα Boeing 707, μετέφερε τον τότε πρόεδρο Νίξον,τη συνοδεία του και δημοσιογράφους στη Δαμασκό για συνάντηση με τον Χαφέζ Αλ Άσαντ, πατέρα του σημερινού ηγέτη της Συρίας.

Μόλις το προεδρικό αεροσκάφος μπήκε στον εναέριο χώρο της Συρίας, τέσσερα MIg το πλησίασαν.

Ο πιλότος του AIRFORCE ONE , Ralph D. Albertazzie, υπέθεσε φυσικά το χειρότερο! Για τα επόμενα επτά λεπτά έκανε απίστευτους ελιγμούς για να αποφύγει τα Mig.Ήταν επτά εφιαλτικά λεπτά για τους επιβάτες του προεδρικού αεροσκάφους που πίστευαν ότι θα συντριβούν.

Όλα οφείλονταν σε μια παρεξήγηση που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία. Τα Mig είχαν σταλεί ως τιμητική συνοδεία του AirForce One αλλά για κάποιο λόγο το πλήρωμα του προεδρικού αεροσκάφους δεν είχε ενημερωθεί γι΄ αυτό. Μόλις είδε τα Mig να πλησιάζουν υπέθεσαν ότι θα δεχτούν επίθεση!

Μετά από 7 δραματικά και επικίνδυνα λεπτά οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ενημέρωσαν το πλήρωμα του AirForce One ότι επρόκειτο για τιμητική συνοδεία κι όχι για απόπειρα κάταρριψης του αεροσκάφους…

Πηγή: militaire.gr