Στην Αλβανία για πρώτη φορά ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος

Στην Αλβανία για πρώτη φορά ο ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος
Ενημερώθηκε: 28/04/18 - 22:25

Επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποιεί από σήμερα και μέχρι τις 30 Απριλίου ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου. Είναι η πρώτη επίσκεψη Ρώσου Πατριάρχη στην ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ρωσίας, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο "Μητέρα Τερέζα" ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος. Αμέσως μετά οι δύο Ιεράρχες μετέβησαν στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως, όπου τελέστηκε πανηγυρική Δοξολογία.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος προσφώνησε τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο, λέγοντας ότι «με αισθήματα ολοψύχου αδελφικής αγάπης και βαθυτάτης τιμής, Σας υποδεχόμεθα σήμερα, Άγιε Αδελφέ, Πατριάρχη Μόσχας».

Στην αντιφώνησή του ο Πατριάρχης Κύριλλος είπε ότι είναι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκεται σήμερα για πρώτη φορά στην Εκκλησία της Αλβανίας, ενώ αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση και φιλία που έχει με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.

Οι δύο Προκαθήμενοι μαζί με τους συνοδικούς ιεράρχες που τους συνοδεύουν, πήγαν στο Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Αλβανίας, όπου είχαν συνομιλίες.

Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, και άλλους ανώτερους κρατικούς αξιωματούχους.

Στην Αλβανία για πρώτη φορά ο ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος