Στρατιωτική απειλή Ισραήλ-Αιγύπτου βλέπουν οι Τούρκοι στην Κυπριακή ΑΟΖ

Στρατιωτική απειλή Ισραήλ-Αιγύπτου βλέπουν οι Τούρκοι στην Κυπριακή ΑΟΖ
Ενημερώθηκε: 30/07/18 - 14:16

Κλίμα έντασης προσπαθεί να δημιουργήσουν στην Τουρκία μέσα μαζικής ενημέρωσης με αφορμή δηλώσεις των πρέσβεων του Ισραήλ και της Αιγύπτου στην Κύπρο, στο πλαίσιο του συνεδρίου αποδήμων που έγινε την προηγούμενη βδομάδα στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού NTV  αναφέρει πως η πρέσβειρα της Αιγύπτου στην Κύπρο Mai Taha Mohamed, αναφερόμενη στις προκλήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε πως  «δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία εναντίον της Τουρκίας, εάν είναι απαραίτητο».

Τις δηλώσεις αυτές αναπαράγει και μια άλλη ιστοσελίδα, όπως σημειώνει αρχικά το Reuters (Tehran).

Πάντως, στη σχετική είδηση που μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, δίνεται μια διαφορετική εκδοχή των δηλώσεων αυτών.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως η πρέσβειρα της Αιγύπτου δήλωσε ότι «ελπίζουμε ότι δεν θα φθάσουμε στο σημείο να χρησιμοποιήσουμε τον στρατό στην περιοχή», προσθέτοντας «αλλά θα προσφέρουμε όποια δυνατή βοήθεια στην Κύπρο».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως, από την πλευρά του, ο Ισραηλινός Πρέσβης Sammy Revel ευχήθηκε να μην χρειαστεί να υπάρξει οποιαδήποτε στρατιωτική παρέμβαση από το Ισραήλ στην περιοχή εξαιτίας αυτών των προκλήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην εκδήλωση μίλησε καινό Αμερικανός πρέσβης Cathleen Doherty ο οποίος είπε έκανε λόγο για απαράδεκτη στάση της Τουρκίας στην περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ