Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ελληνικό πλοίο φέρεται να παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα

 
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ελληνικό πλοίο φέρεται να παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα

Ενημερώθηκε: 04/11/18 - 20:56

Ελληνικό ερευνητικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού φέρεται να παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Εφέσου στην Τουρκία, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του sigmalive στην Κωνσταντινούπολη, το τουρκικό πρακτορείο αναφέρει: «Μετά τα σχέδια για επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, εθεάθη στον κόλπο της Εφέσου (Κουσάντασι), σε ένα από τα πιο κοντινά σημεία στη θάλασσα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ένα ερευνητικό πλοίο που ανήκει στο πολεμικό ναυτικό της Ελλάδας».

Το IHA σημειώνει ότι το ελληνικό πλοίο, που ξεκίνησε από τη Σάμο, αφού έπλευσε πρώτα σε διεθνή ύδατα, εισήλθε σε τουρκικά ανοιχτά της Εφέσου και συγκεκριμένα στο σημείο της «θάλασσας των γυναικών», όπως ονομάζεται.

Τη στιγμή κατέγραψε βίντεο από κινητό τηλέφωνο.

Η τουρκική ακτοφυλακή κινητοποιήθηκε άμεσα και σύμφωνα με το ΙΗΑ, το ελληνικό πλοίο απομακρύνθηκε συνεχίζοντας την πορεία στα διεθνή ύδατα.

Το τουρκικό πρακτορείο σχολιάζει πως το ελληνικό πλοίο ξεκίνησε έρευνες ανοιχτά της Σάμου λίγο μετά τις εξαγγελίες για τα 12 μίλια.