Συναγερμός στην Σικελία: Εξερράγη μετά από χρόνια το ηφαίστειο της Αίτνας (LIVE)

Πάνω από 130 μικρές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στο ηφαίστειο μετά την έκρηξη, γύρω στις 10.00 το πρωί ώρα Ελλάδας-Δείτε LIVE εικόνα από το σημείο
Ενημερώθηκε: 24/12/18 - 21:12

Συναγερμός στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα, στην Σικελία. Το ηφαίστειο της Αίτνας, το υψηλότερο και ενεργότερο ηφαίστειο της Ευρώπης, εξερράγη σήμερα, με αποτέλεσμα να υψωθεί μια τεράστια στήλη τέφρας στον ουρανό και οι αρχές να κλείσουν το αεροδρόμιο της Κατάνιας στις ανατολικές ακτές της Σικελίας.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν τραυματίες.

Η Αίτνα αποτελεί το υψηλότερο και ενεργότερο ηφαίστειο της Ευρώπης και μέχρι στιγμής σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας,σημειώθηκαν περίπου 130 μικρές σεισμικές δονήσεις μετά την έκρηξη, γύρω στις 10.00 το πρωί ώρα Ελλάδας, με μεγαλύτερη μια δόνηση 4 βαθμών.

Η τελευταία μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου σημειώθηκε το 1992.Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΤΝΑ:

Ο κίνδυνος για το Ιόνιο

 

Σε παλιότερη έρευνά τους, Γερμανοί και Ιταλοί επιστήμονες που μελετούν το ηφαίστειο είχαν αναφέρει-προειδοποιήσει ότι κατά τις εκρήξεις του, η λάβα «γλιστράει» αργά προς τη θάλασσα του Ιονίου στα ανατολικά του, μία κίνηση η οποία στο μέλλον μπορεί να επιταχυνθεί και να οδηγήσει σε μαζική κατάρρευση της νοτιοανατολικής πλευράς του, κάτι που πιθανώς θα προκαλέσει επικίνδυνο τσουνάμι στο Ιόνιο.

Πάνω από 130 μικρές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στο ηφαίστειο μετά την έκρηξη, γύρω στις 10.00 το πρωί ώρα Ελλάδας-Δείτε LIVE εικόνα από το σημείο