Συνέντευξη Σόιμπλε για Ελλάδα:Η συζήτηση για το Grexit δεν βοηθά πλέον καθόλου σήμερα

"Η Ελλάδα δεν ξεπέρασε ακόμα το πρόβλημα, αλλά βρίσκεται σε καλό δρόμο"
Ενημερώθηκε: 21/10/17 - 20:09

Με καλά λόγια για την πορεία της Ελλάδας, εκφράζεται ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

 Η Ελλάδα δεν ξεπέρασε ακόμα το πρόβλημα, αλλά βρίσκεται σε καλό δρόμο και οι απαισιόδοξες προγνώσεις των επικριτών δεν επαληθεύτηκαν, είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Δεν θέλησε να επαναλάβει τα περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, και συνέχισε λέγοντας ότι «η Ελλάδα θα έχει σύντομα τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές. Γι' αυτό και η συζήτηση εάν θα ήταν καλύτερο το Grexit δεν βοηθά πλέον καθόλου σήμερα».

Πριν από λίγο καιρό σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στους «Financial Times», μία ημέρα πριν το 113ο και τελευταίο Eurogroup της οκταετούς θητείας του, ο κ. Σόιμπλε είχε υπεραμυνθεί των επιλογών του και αποσαφήνιζε ότι ουδέποτε είχε ως στόχο την επιβολή λιτότητας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Επιδίωξή του, αντίθετα, ήταν «μία προβλέψιμη, αξιόπιστη οικονομική πολιτική που θα οικοδομούσε εμπιστοσύνη και θα παρήγαγε ανάπτυξη» στη νομισματική ένωση, ανέφερε.