«Θα φύγουν όπως ήρθαν»: Προκαλεί ξανά ο Κιλιτσντάρογλου για τα νησιά του Αιγαίου

«Θα φύγουν όπως ήρθαν»: Προκαλεί ξανά ο Κιλιτσντάρογλου για τα νησιά του Αιγαίου
Ενημερώθηκε: 22/12/17 - 21:31

Προκαλεί ξανά ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης και προέδρου του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, όσο αφορά στα νησιά του Αιγαίου βάζοντας «φωτιά» με τις πρόσφατες δηλώσεις του.

Με την Τουρκία να μη σταματά την προκλητική στάση και τη... σκυτάλη να παίρνει αυτή τη φορά ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σε κλειστή ενημέρωση δημοσιογράφων επεσήμανε πως «είναι γνωστό ότι η Ελλάδα κατέλαβε τα νησιά με 5.000 στρατιώτες της, σε 13 διαφορετικές περιοχές. Όταν γίνει κυβέρνηση το CHP θα φύγουν όπως ήρθαν».

Ερντογάν: Θρασύς... ο ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Είναι φανερό, λοιπόν, πως ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του CHP, δεν έμεινε μόνο στις δημόσιες δηλώσεις, αλλά συνεχίζει τη ρητορική... μίσους και σε ιδιωτικές συγκεντρώσεις, όπως μαρτυρά και ο ξένος Τύπος, όπως οι φιλο-ερντογανικές εφημερίδες Milliyet και Hürriyet.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του CHP, Μουσταφά Μπαλμπάι, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Καταθέσαμε επίκαιρες ερωτήσεις. Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν είπε τίποτα και ρωτήσαμε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μας διαβίβασε επίσημη απάντηση σύμφωνα με την οποία το ζήτημα της κατάληψης στα νησιά δεν είναι δική του ευθύνη».

«Βόμβα» Τσαβούσογλου: Mιλά ανοιχτά για... πόλεμο για τα νησιά του Αιγαίου!

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας απάντησε στον αρχηγό μας που έθεσε το ζήτημα στην ατζέντα, με τρόπο που ξεπέρασε τα όριά του και λέγοντας: «Μολών Λαβέ». Να δείτε τη σιωπή του δικού μας Υπουργού Εθνικής Άμυνας και να δείτε την αδιακρισία της Ελλάδας. Καταλήφθηκε και η συνείδηση των μελών του AKP ή όχι; Επίσης η αιτία της ερώτησής μας στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας είναι ο εξοπλισμός αυτών των νησιών. O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νουρετίν Τζανικλί, μας απάντησε λέγοντας ότι αυτό το ζήτημα ενδιαφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών. Πολύ λυπηρή απάντηση. Αυτοί που θέτουν τη Λωζάνη προς συζήτηση σε κάθε ευκαιρία, πρώτα να προστατεύουν τα ''κέρδη» της Λωζάνης''», συμπλήρωσε.