Τουλάχιστον 100 πρόσφυγες πνίγηκαν ανοιχτά της Λιβύης

Τουλάχιστον 100 πρόσφυγες πνίγηκαν ανοιχτά της Λιβύης
Ενημερώθηκε: 29/06/18 - 15:08

Περί τους 100 άνθρωποι πνίγηκαν μετά το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες ανοικτά των δυτικών ακτών της Λιβύης , ανακοίνωσε σήμερα αξιωματικός της λιβυκής ακτοφυλακής.

Η ακτοφυλακή περισυνέλεξε 14 επιζώντες στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά των ακτών της Τρίπολης.

Σε άλλο περιστατικό, η λιβυκή ακτοφυλακή σταμάτησε τον πλου δύο ακόμη σκαφών που μετέφεραν 200 πρόσφυγες και μετανάστες.

Η Λιβύη αποτελεί μία από τις χώρες επιβίβασης ανθρώπων που προσπαθούν να διασχίσουν την Μεσόγειο για να φθάσουν στην Ευρώπη. Ορισμένοι κατορθώνουν να φθάσουν στα διεθνή ύδατα, όπου μετεπιβιβάζονται σε πλοία, αλλά οι επεμβάσεις της λιβυκής ακτοφυλακής εντός των λιβυκών χωρικών υδάτων αυξάνονται. Στην περίπτωση αυτή, οι πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάζονται και πάλι στην Λιβύη.

Μια βάρκα γεμάτη με πρόσφυγες και μετανάστες βυθίστηκε στις ακτές της Τυνησίας στις αρχές Ιουνίου σκοτώνοντας 112 ανθρώπους.

Τον Φεβρουάριο περίπου 90 άνθρωποι πνίγηκαν μετά από ναυάγιο από τη δυτική ακτή της Λιβύης.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης περιγράφει τη Μεσόγειο Θάλασσα ως το πιο θανατηφόρο σύνορο του κόσμου. Πέρυσι, 3.116 άνθρωποι πνίγηκαν προσπαθώντας να περάσουν από τη Βόρεια Αφρική στην Ευρώπη, ανέφερε .