Αναβολή για το Brexit αποφάσισαν οι Βρετανοί βουλευτές! «Ανάσα» για τη Μέι

Αναβολή για το Brexit αποφάσισαν οι Βρετανοί βουλευτές! «Ανάσα» για τη Μέι
Ενημερώθηκε: 14/03/19 - 23:24

Τερέζα Μέι: Σώθηκε στο «παρά τέταρτο» - Η αναβολή του Brexit υπερψηφίστηκε στο κοινοβούλιο 15 ημέρες πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία για την αποχώρηση και ύστερα από απανωτές ήττες για την Βρετανίδα πρωθυπουργό.

Oι Βρετανοί βουλευτές ενέκριναν σήμερα την πρόταση της κυβέρνησης που προβλέπει την αναβολή του Brexit, όπως και μια νέα ψηφοφορία επί της συμφωνίας αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία διαπραγματεύτηκε η Βρετανίδα πρωθυπουργός με τις Βρυξέλλες, προσφέροντας μια ανάσα στην Τερέζα Μέι.

Ένα δεκαπενθήμερο πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία του Brexit, οι βουλευτές αποφάσισαν την αναβολή του, με ψήφους 412 υπέρ έναντι 202 κατά.Η πρόταση προβλέπει μια μικρή αναβολή, έως τις 30 Ιουνίου, εάν οι βουλευτές εγκρίνουν έως την 20η Μαρτίου τη συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ της Τερέζα Μέι, την οποία έχουν ήδη καταψηφίσει δύο φορές.

Στην περίπτωση εκ νέου απόρριψης, η αναβολή θα υπερβεί την 30η Ιουνίου και θα προβλέπεται η διεξαγωγή εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Μάιο. Η βρετανική στερλίνα συνεχίζει να καταγράφει πτωτικές τάσεις μετά την ψηφοφορία υπέρ της αναβολής του Brexit.