Απειλεί με το "γάντι" ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα για τους 8 στρατιωτικούς

Πιστός στην γραμμή Ερντογάν ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα
Ενημερώθηκε: 15/02/19 - 18:50

Να εκδοθούν στην Τουρκία οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί ζητά ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, Μπουράκ Οζουγκεργκίν, μέσω συνέντευξής του στο Anadolu, συνεχίζοντας την γραμμή Ερντογάν 

«Οι στρατιωτικοί θα πρέπει να δικαστούν από την τουρκική δικαιοσύνη, αφού πρώτα εκδοθούν», δήλωσε, ο Μπουράκ Οζουγκεργκίν με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία και τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Ολα αυτά είναι σύνθετα θέματα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να διατηρούνται ανοικτά τα κανάλια του διαλόγου. Η συνέχιση της διαδικασίας διμερούς διαλόγου είναι κάτι που ανέκαθεν θέλαμε», αναφέρει.

Μιλώντας για το Κυπριακό έκανε λόγο για «ειρηνευτική επιχείρηση». «Καταρχάς, θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία για το ποιο είναι το θέμα», είπε ο Οζουγκεργκίν.

«Το Κυπριακό ξεκίνησε το 1963, όχι το 1974. Ίσως και πιο πριν. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν Τούρκοι στρατιώτες στο νησί. Η ‘’ειρηνευτική επιχείρηση’’ (το 1974) δεν ήταν η αιτία του Κυπριακού, αλλά αποτέλεσμα του κυπριακού προβλήματος», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρέσβης, στη συνέχεια, ξεκαθάρισε ότι καμία έρευνα για υδρογονάνθρακες δεν είναι δυνατή ερήμην της Τουρκίας. 

«Μια ‘’ενεργειακή εξίσωση’’ στην Ανατολική Μεσόγειο – στην οποία η Τουρκία δεν εμπλέκεται - δεν θα ήταν μια πραγματική εξίσωση και δεν θα λειτουργούσε», είπε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε, σύμφωνα με το Anadolu, ότι η Αγκυρα αμφισβήτησε με συνέπεια τη μονομερή γεώτρηση της «ελληνοκυπριακής διοίκησης» στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν επίσης δικαιώματα στους πόρους της περιοχής.