Απίστευτο ατύχημα με F-35 των ΗΠΑ

Απίστευτο ατύχημα με F-35 των ΗΠΑ
Ενημερώθηκε: 26/03/21 - 13:59

Ένα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «the drive», κατά την διάρκεια νυχτερινής άσκησης μαχητικών αεροσκαφών F-35 που υπηρετούν στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, όταν ο πιλότος χρησιμοποίησε το αυτόματο πυροβόλο, με τα πυρά να χτυπούν το μπροστινό μέρος του αεροσκάφους, προκαλώντας σοβαρή ζημιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό αυτό αποσιωπήθηκε αρχικά, ωστόσο αποκαλύφθηκε στη συνέχεια από αξιωματικό του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι το ατύχημα συνέβη κατά την διάρκεια νυχτερινής άσκησης με σενάριο εγγύς αεροπορικής υποστήριξης. Όταν ο πιλότος του μαχητικού άνοιξε πυρ με το αυτόματο πυροβόλο 25 χιλιοστών που βρίσκεται στο κάτω μέρος του αεροσκάφους, τα πυρά βρήκαν «στόχο» στο μπροστινό μέρος του αεροσκάφους.

Παρόλο που δεν υπήρξε κάποιο άμεσο πρόβλημα, ούτε τραυματισμός του πιλότου, εντούτοις το ατύχημα και η ζημιά χαρακτηρίστηκε ως «κατηγορίας Α». Ως έτσι, θεωρούνται σοβαρά ατυχήματα:

-που έχουν ως αποτέλεσμα κόστος τουλάχιστον 2,5   εκατομμύρια δολάρια σε υλικές ζημιές

-που συνεπάγονται  απώλεια  αεροσκάφους

-που έχουν ως αποτέλεσμα ανθρώπινη απώλεια

Αν και οι αμερικανικές αρχές δεν αποκάλυψαν περαιτέρω πληροφορίες για το ατύχημα, παρόλα αυτά είναι γνωστό ότι η άσκηση έγινε από αεροπορικές δυνάμεις της 3ης Πτέρυγας Μάχης του Σώματος Πεζοναυτών με έδρα την αεροπορική βάση της Γιούμα στην πολιτεία της Αριζόνα.

Tags