«Βράζουν» τα τουρκικά ΜΜΕ με την επίσκεψη Χαρδαλιά στις Οινούσσες

 
«Βράζουν» τα τουρκικά ΜΜΕ με την επίσκεψη Χαρδαλιά στις Οινούσσες

Ενημερώθηκε: 07/10/21 - 15:43

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, στις Οινούσσες στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 21».

Ειδικότερα αυτό που εξόργισε τους τούρκους είναι οι φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την επίσκεψη του κ. Χαρδαλία σε φυλάκιο του νησιού καθώς και τα όσα έγραψε ο έλληνας αξιωματούχους στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς έγραψε: «Επισκέφτηκα τα ακριτικά Φυλάκια ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ, ΠΑΝΑΓΙΑΣ και ΑΓ.ΕΛΕΝΗΣ, στις ανατολικές εσχατιές του Αιγαίου μας. Σε κάθε γωνιά, οι ΕΔ μας δηλώνουν δυναμικά το παρόν. Κάθε νησί, κάθε μικρόνησος, κάθε βραχονησίδα, μια ελληνική πατρίδα! Είμαστε παντού!»

#MoD

#ΑΣΔΕΝ

#96ΑΔΤΕ

#ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ21

pic.twitter.com/SH2roRv8iQ

Επισκέφτηκα τα ακριτικά Φυλάκια ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ, ΠΑΝΑΓΙΑΣ και ΑΓ.ΕΛΕΝΗΣ, στις ανατολικές εσχατιές του Αιγαίου μας.
Σε κάθε γωνιά, οι ΕΔ μας δηλώνουν δυναμικά το παρόν. Κάθε νησί, κάθε μικρόνησος, κάθε βραχονησίδα, μια ελληνική πατρίδα! Είμαστε παντού!

September 30, 2021

«Η Ελλάδα προκαλεί ξανά. Πόζαραν δίπλα από την Τουρκία με την Σμύρνη στο βάθος» αναφέρει στο τίτλο της η Γενί Σαφάκ, ενώ στο κείμενο αναφέρει ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις στα νησιά του Αιγαίου και πραγματοποιεί ασκήσεις σε νησιά που ανήκουν στην Τουρκία.

Από την πλευρά της η sozcu αναφέρει στο τίτλο της ότι: «Η Ελλάδα πραγματοποίησε άσκηση στο κατεχόμενο νησί μας».

Στην συνέχεια το άρθρο γράφει ότι η Ελλάδα συνεχίζει να αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο και ότι τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ανήκουν στην Τουρκία και πως η χώρα μας έχει μόνο δικαίωμα χρήσης τους και όχι κυριαρχίας.

Συνεχίζοντας τον παραλογισμό τους οι τούρκοι αναφέρουν ότι οι Οινούσσες, τις οποίες αποκαλούν Κογιούν όπως είναι η τουρκική ονομασία τους, βρίσκονται υπό παράνομη ελληνική κατοχή από το 2004.

12
2