Βρετανός δημοσιογράφος: «Η Θάτσερ έτρεμε μόνο τη Βασίλισσα - Πήγαινε στα ραντεβού έχοντας κατεβάσει μπόλικο ουίσκι»

 
elizabeth thatcher

Ενημερώθηκε: 22/08/23 - 21:46

Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν το «μόνο άτομο στον κόσμο που φοβόταν η Μάργκαρετ Θάτσερ», αποκαλύπτει ο πρώην πολιτικός συντάκτης των Times Τζούλιαν Χάβιλαντ (Julian Haviland) προσθέτοντας ότι η Θάτσερ έπινε ένα μεγάλο ουίσικι ή και δύο πριν από την εβδομαδιαία συνάντησή της με την Ελισάβετ.

Ο Χάβιλαντ έδωσε συνέντευξή στο Times Radio, η οποία προβλήθηκε σήμερα το πρωί και καταγράφηκε λίγες εβδομάδες πριν από το θάνατό του νωρίτερα αυτό το μήνα σε ηλικία 93 ετών.

Αποκάλυψε επίσης πώς η βασίλισσα περιέγραφε τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ της έφιππης αστυνομίας και των απεργών ανθρακωρύχων το 1984 ως «απαίσιες».

Ο βετεράνος δημοσιογράφος θυμήθηκε ότι είχε πάρει συνέντευξη από την Θάτσερ στην Ντάουνινγκ Στριτ και είχε εντυπωσιαστεί από την ποσότητα ουίσκι που έπινε. «Το άντεχε η Θάτσερ» σχολίασε.

«Το μόνο άτομο στον κόσμο που φοβόταν η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν η βασίλισσα», δήλωσε.

Μιλώντας για την αντίδραση της βασίλισσας στις συγκρούσεις της αστυνομίας με τους ανθρακωρύχους, ο Χάβιλαντ είπε: «Η βασίλισσα έβλεπε τη σκηνή όταν τα άλογα πέρασαν μέσα από μερικούς από τους ανθρακωρύχους και έριξαν μερικούς κάτω και είπε «Ω, αυτό είναι απαίσιο! Ω, δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό».

Ενα ακόνη περιστατικό που έμεινε στην ιστορία ήτα όταν η Θάτσερ ανησύχησε μήπως φορέσει παρόμοιο φόρεμα με τη μονάρχη.

Αλλά η «ξινή» απάντηση που εισέπραξε από τους βασιλικούς βοηθούς ήταν να μην «ανησυχεί», επειδή «η βασίλισσα δεν παρατηρεί ποτέ τι φορούν οι άλλες γυναίκες».

Το 1986, οι Sunday Times έγραφαν ότι οι κοινωνικές πολιτικές της Θάτσερ προκαλούσαν «απογοήτευση» στη βασίλισσα.

Με πληροφορίες από Daily Mail.

hellasjournal.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ