Δεν είναι μόνο η ηλικία της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας που ενοχλεί... (ΦΩΤΟ)

Δεν είναι μόνο η ηλικία της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας που ενοχλεί... (ΦΩΤΟ)
Ενημερώθηκε: 08/05/17 - 09:36

Έντονη κριτική ασκήθηκε στον Εμμανουέλ Μακρόν καθώς το βράδυ του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, γιατί ανέβασε την σύζυγό του Μπριζίτ Τρινιέ στο πατάρι, σαν να είχε ήδη εκλεγεί πρόεδρος.

Η ηλικία της νέας Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας δεν είναι το μόνο που ενοχλεί, αλλά πολλοί είναι αυτοί που λένε πως η Μπριζίτ Τρινιέ έχει κερδίσει ήδη τη θέση της σε όλες τις φωτογραφίες.

Σπάνια ένα πολιτικό ζευγάρι βγαίνει τόσο συχνά στα εξώφυλλα, όμως το αφήγημα της ερωτικής τους ιστορίας έδωσε πόντους στην δημοτικότητα του Μακρόν.

Η μεγαλύτερης ηλικίας σύζυγος τράβηξε τα αρνητικά σχόλια για το παρουσιαστικό της και την ηλικία της.

Ενώ και η ανάμειξή της στην κατάκτηση της εξουσίας, ο τρόπος της κάπως αθώος ή πολύ ειλικρινής όταν του μιλούσε έγινε στόχος κακόβουλων σχολίων.

Αλλά όσοι τόλμησαν να την επικρίνουν «τα άκουσαν» από τον Εμανουέλ Μακρόν και αναγκάστηκαν να την αποδεχτούν.

Οταν ο Εμανουέλ Μακρόν έγινε υπουργός Οικονομίας το 2014, η Μπριζίτ αναγκάστηκε να προσαρμοστεί.

Λίγους μήνες αργότερα, εγκατέλειψε τη θέση της καθηγήτριας στο σικάτο λύκειο Franklin, στο χλιδάτο 16ο προάστιο του Παρισιού, για να εγκατασταθεί στο υπουργείο, μαζί του.

Οι Μακρόν πούλησαν και θα πουλήσουν πολλά εξώφυλλα ακόμη, και όχι μόνο στη Γαλλία.

Ο παγκόσμιος Τύπος παθιάστηκε με την Μπριζίτ Μακρόν: το look της έχει αναλυθεί από όλους τους ειδικούς μόδας και το ειδύλλιό της με τον νεαρό πρόεδρο έχει αναλυθεί από εκατοντάδες δημοσιογράφους.

Η Μπριζίτ Μακρόν, 64 ετών, θα είναι η πρώτη πλήρης Πρώτη Κυρία. Οπως ήταν και μια σύζυγος υποψηφίου πλήρως δοσμένη στον ρόλο της.

Γιατί αυτό το μη τυπικό ζευγάρι ανέβηκε τα σκαλιά της εξουσίας μαζί. Ποτέ η σύζυγος ενός υποψηφίου δεν ήταν τόσο παρούσα στην προεδρική προεκλογική εκστρατεία.

Μετακινήσεις, περιοδείες, συναντήσεις, εκπομπές στην τηλεόραση, εκδηλώσεις, η Μπριζίτ Μακρόν συμμετείχε σε όλα και σε κάθε στιγμή ανόδου του συζύγου της. Οχι ως απλή συνοδός, αλλά ως πραγματική και ενεργή μαχήτρια.

Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, ένα αγαπημένο ζευγάρι θα εγκατασταθεί στο προεδρικό μέγαρο.

Οι Γάλλοι θυμούνται ότι ο Νικολά Σαρκοζί είχε μαλώσει με την σύζυγό του Σεσίλια και λίγες εβδομάδες μετά την εκλογή του, εκείνη τον εγκατέλειψε.

Επίσης, ο πρώην πρόεδρος Ζακ Σιράκ και η σύζυγός του Μπερναντέτ, κατοικούσαν ο καθένας σε διαφορετική πτέρυγα στο προεδρικό μέγαρο, ενώ ο Φρανσουά Μιτεράν και η Ντανιέλ ζούσαν χωριστές ζωές από χρόνια.

*Η 64χρονη νέα Πρώτη Κυρία της Γαλλίας είναι ξανθιά, μητέρα 3 παιδιών και έχει 7 εγγόνια και «ρίχνει» στον Εμμανουέλ Μακρόν 24 χρόνια.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γαλλικές προεδρικές εκλογές: Νικητής ο Μακρόν με πάνω από 65% σύμφωνα με τα πρώτα Exit Polls

Γαλλικές προεδρικές εκλογές: Άνετη επικράτηση Μακρόν με το μεγαλύτερο, ιστορικά, ποσοστό αποχής

Γαλλικές εκλογές: Ο Εμανουέλ Μακρόν εξελέγη πρόεδρος της χώρας με πάνω από το 66% των ψήφων