Δεύτερος γύρος «εκλογών» στα Κατεχόμενα - Το ανδρείκελο του Ερντογάν, Τατάρ απέναντι στον Ακιντζί

Δεύτερος γύρος «εκλογών» στα Κατεχόμενα - Το ανδρείκελο του Ερντογάν, Τατάρ απέναντι στον Ακιντζί
Ενημερώθηκε: 18/10/20 - 09:55

Ο δεύτερος γύρος για την ανάδειξη του νικητή των «εκλογών» στα κατεχόμενα διεξάγεται σήμερα. Μουσταφά Ακιντζί και Ερσίν Τατάρ τίθενται αντιμέτωποι, σε μια διαδικασία με εμφανείς τις τουρκικές παρεμβάσεις προς εξυπηρέτηση της υποψηφιότητας του δευτέρου.

Ο εκλεκτός της Άγκυρας και του Ερντογάν, έδωσε τα ρέστα του, μάλιστα, με το φιάσκο και την πρόκληση στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να εκλεγεί ως ο νέος κατοχικός ηγέτης. Ο Ακιντζί υποστηρίζει την λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και ο Τατάρ την λύση των δύο κρατών.

Τον Τατάρ στήριξε επίσημα το Κόμμα των Εποίκων και ο Ερχάν Αρικλί, καθώς και μέρος του Δημοκρατικού Κόμματος (DP) και του Κόμματους του Λαού (HP). Ο Ακιντζί απέκτησε ευρεία δυναμική με τη στήριξη του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CTP) κ αι του Τουφάν Ερχιουρμάν, ωστόσο τίποτα δεν θεωρείται βέβαιο στις παράνομες διαδικασίες που εκτυλίσσονται υπό το άγρυπνο βλέμμα του Ταγίπ Ερντογάν.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 18:00 το απόγευμα.

Με συμμετοχή που έφτασε το 58,21%, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, ο Ερσίν Τατάρ έλαβε το 32,35% των ψήφων, ο Μουσταφά Ακιντζί το 29,84%, ο Τουφάν Ερχιουρμάν το 21,68%, ο Κουντρέτ Οζερσάι το 5,74%, ο Ερχάν Αρικλί το 5,36%, ο Σερντάρ Ντενκτάς το 4,20%, ενώ οι υπόλοιποι 5 μικρότεροι υποψήφιοι κατέγραψαν πολύ μικρά ποσοστά.