ΕΕ: Νέες κυρώσεις και σχέδιο δύο σημείων κατά της Ρωσίας

 
σκιωδης στολος ρωσια

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 20/11/25 - 18:17

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάγια Κάλας, δήλωσε ότι η ΕΕ έχει καταρτίσει ένα «σχέδιο δύο σημείων» απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα με πρώτο μέλημα την αποδυνάμωση της Ρωσίας και δεύτερο την ενίσχυση της Ουκρανίας.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η ΕΕ προετοιμάζει νέο πακέτο κυρώσεων που θα στοχεύει τον λεγόμενο «σκιώδη στόλο» της Ρωσίας — τόσο τα ίδια τα πλοία όσο και όσους τα διευκολύνουν.

Οι δηλώσεις της Κάλας έρχονται καθώς οι ΗΠΑ έχουν ενημερώσει τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η Ουκρανία θα πρέπει να αποδεχθεί ένα σχέδιο-πλαίσιο που επεξεργάστηκαν οι ίδιες για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία. Το σχέδιο προβλέπει ότι το Κίεβο θα παραχωρήσει εδάφη και ορισμένα οπλικά συστήματα.

Η Κάλας πρόσθεσε ότι η ΕΕ θα προχωρήσει στην επιβολή νέων κυρώσεων κατά του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας και όσων τον διευκολύνουν, με στόχο τη σύναψη συμφωνιών προληπτικών ελέγχων με τα κράτη νηολόγησης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ