Εικόνες ΣΟΚ! Νεκροί μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν από το Μαρόκο στην Ισπανία

 
Νεκροί μετανάστες που επιχείρησαν να περάσουν στην Ισπανία – Εικόνες που σοκάρουν

Ενημερώθηκε: 26/06/22 - 11:44

Τουλάχιστον 23 άτομα «έχασαν» τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των επεισοδίων της Παρασκευής (24/6), όταν εκατοντάδες μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν από το Μαρόκο στην Ισπανία. 

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές καθώς δεκάδες τραυματίες κείτονται στο έδαφος, ο ένας πάνω στον άλλο, ενώ κάποιοι δεν δείχνουν σημάδια ζωής. Όπως θα δείτε στα βίντεο και τις φωτογραφίες ανάμεσά τους στέκονται Μαροκινοί αστυνομικοί.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις στο Μαρόκο προέβησαν σε καταγγελίες υποστηρίζοντας ότι οι τραυματίες, έμειναν αβοήθητοι για ώρες με αποτέλεσμα πολλοί να αφήσουν την τελευταία τους πνοή.  Οι αρχές του Μαρόκου από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες προσπάθησα να περάσουν τον φράχτη και να κατευθυνθούν προς τη Μελίγια. Κατά τον συνωστισμό που επικράτησε πολλοί ποδοπατήθηκαν, ενώ άλλοι έπεσαν από τον φράχτη την ώρα που σκαρφάλωναν.

Πάντως, υπάρχουν και αναφορές για υπερβολική βία από τις αρχές. Στα βίντεο φαίνονται οι Μαροκινοί αστυνομικοί να τραβούν με τη βία τραυματίες και να χτυπούν ανθρώπους που είχαν πέσει στο έδαφος και παρέμεναν αβοήθητοι. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ