Εκτός Spiegel ο αρχισυντάκτης μετά το φιάσκο για τη «νεκρή Μαρία» στον Έβρο

 
εβροσ

Ενημερώθηκε: 25/05/23 - 23:33

Αποχωρεί από το περιοδικό «Der Spiegel» ο αρχισυντάκτης Steffen Klusmann ,κατόπιν αποφασης των μετόχων της εταιρειας που τον κατηγορούν για «λάθη» και «σκανδαλώδεις υποθέσεις», όπως εκείνη με την απάτη που στήθηκε στον Έβρο για τη «νεκρή Μαρία».

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία , την θέση του θα αναλάβει ο Dirk Kurbjuweit, Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η ανακοίνωση αποτελεί επιβεβαίωση φημών που είχαν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα για την επικείμενη αποχώρησή του, αφου είχε γίνει σαφές πως ήθελαν να απαλλαγούν από τον Klusmann.

Όπως αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), η εταιρεία τον θεωρεί υπεύθυνο για την «αποτυχία με την ιστορία του κοριτσιού από τη Συρία, που φέρεται να πέθανε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, η οποία κατά πάσα πιθανότητα δεν υπήρχε».

Υπενθυμίζεται ότι το Spiegel παραδέχτηκε επίσημα τις λανθασμένες πληροφορίες για την υπόθεση των 38 προσφύγων στον Έβρο και τον «θάνατο της 5χρονης Μαρίας».Σύμφωνα με όσα ανέφερε επίσημα ο Spiegel για την υπόθεση, «δεν πρόκειται να αναρτήσουμε ξανά στην ιστοσελίδα τα προηγούμενα δημοσιεύματα για την υπόθεση της Μαρίας, ούτε σε επεξεργασμένη μορφή. Θα έπρεπε να διορθωθούν πάρα πολλά για να γίνει αυτό. Αντ' αυτού, δημοσιεύουμε εδώ τα αποτελέσματα της έρευνάς μας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ