Εμανουέλ Μακρόν: «Δεν θα υποχωρήσουμε στη βία» (ΒΙΝΤΕΟ)

 
ΜΑΚΡΟΝ

Ενημερώθηκε: 24/03/23 - 17:31

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, καταδίκασε με δριμύτητα τα βίαια επεισόδια που συνόδευσαν τις χθεσινές διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος και δήλωσε ότι δεν θα υποχωρήσει.

«Δεν θα υποχωρήσουμε στη βία, καταδικάζω τη βία με τη μεγαλύτερη δριμύτητα», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Αξιζει εδω να σημειωθεί ότι οι συγκεντρωμένοι της Πέμπτης που εναντιώνονται στο συνταξιοδοτικό , ήταν περίπου 800.000, εκ των οποίων περίπου 80.000 στο Παρίσι, ενώ το συνδικάτο CGT κάνει λόγο για 800.000 συγκεντρωμένους μόνο στην περιοχή του Παρισιού, αριθμοί που την καθιστούν την πιο πολυάριθμη συγκέντρωση από την αρχή των διαδηλώσεων ενάντια στον νέο συνταξιοδοτικό νόμο, οι οποίες ξεκίνησαν με την πρώτη γενική απεργία στις 19 Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε επίσης ότι κατά το ταξίδι του στην Κίνα, στις αρχές του Απριλίου, θα συνοδεύεται από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Πρότεινα στην πρόεδρο φον ντερ Λάιεν να με συνοδεύσει σε μέρος της επίσκεψης για να παρουσιάσουμε μια ενωμένη ευρωπαϊκή φωνή» απέναντι στο Πεκίνο, δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Στις αρχές καλοκαιριού η επίσκεψη του Καρόλου

Σχετικά με την επίσκεψη στο Παρίσι του βασιλιά Καρόλου Γ’, η οποία αναβλήθηκε λόγω της κοινωνικής αναταραχής στη Γαλλία, δήλωσε ότι έχει προτείνει νέα ημερομηνία «στις αρχές του καλοκαιριού».

«Είπαμε ότι στις αρχές του καλοκαιριού, ανάλογα και με τα προγράμματά μας, μπορούμε να κανονίσουμε μαζί νέα επίσημη επίσκεψη» του Βρετανού μονάρχη. «Η λογική και η φιλία μάς οδηγούν να προτείνουμε αναβολή. Δεν θα ήμασταν σοβαροί και θα χαρακτηριζόμασταν από έλλειψη λογικής αν προτείναμε επίσκεψη εν μέσω των διαδηλώσεων», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ