Επίθεση Ακάρ στην Ελλάδα με... «όπλο» τις δηλώσεις Ροζάκη

Επίθεση Ακάρ στην Ελλάδα με... «όπλο» τις δηλώσεις Ροζάκη
Ενημερώθηκε: 04/07/20 - 18:33

«Φωνάζει ο κλέφτης...». Με αυτή φράση μπορεί κάποιος να αναφερθεί στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, ο οποίος με... «όπλο» τις δηλώσεις Ροζάκη έκανε νέες εμπρηστικές δηλώσεις.

Ο Χουλουσί Ακάρ σε δηλώσεις του από την Λιβύη κατηγόρησε την Ελλάδα ότι με τη στάση της στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα κλιμακώνει την ένταση.

Στις προκλητικές δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο και την Κύπρο, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το καθεστώς στρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

«Η στρατιωτικοποίηση των 16 από τα 23 νησιά του Αιγαίου κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών είναι απαράδεκτη. Το να δοθεί καθεστώς στρατιωτικοποιημένων νησιών στα νησιά αυτά δεν είναι αποδεκτό. Αυτό αποτελεί ξεκάθαρη παράβαση της Συνθήκης της Λοζάνης. Δεν υπάρχει κανένα νησί στον κόσμο που να έχει δέκα μίλια εναέριο χώρο και έξι μίλια χωρικά ύδατα.  Ενώ δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία στο Αιγαίο, λένε ‘όλα είναι δικά μου'», ανέφερε και πρόσθεσε, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στην Κύπρο δεν θα υπάρξει κανένα τετελεσμένο, δεν θα το επιτρέψουμε».

Ακάρ υπέρ Ροζάκη

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Χουλουσί Ακάρ εκμεταλεύθηκε τις δηλώσεις του πρώην υπουργού του Κώστα Σημίτη, Χρήστου Ροζάκη, ο οποίος συνηγορούσε με τις θέσεις της Άγκυρας για το Καστελόριζο και την ΑΟΖ, λέγοντας ότι «κάποιοι Έλληνες πανεπιστημιακοί, πολιτικοί και απόστρατοι στρατιωτικοί έχουν αρχίσει να κάνουν εκτιμήσεις προς την κατεύθυνση της δικής μας τοποθέτησης. Αναμένουμε από τους Έλληνες φίλους μας να να λάβουν υπόψη αυτές τις εκτιμήσεις που γίνονται με την κοινή λογική».

Σημείωσε δε ότι «καμία λύση που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία δεν θα είναι μια κατάλληλη λύση. Όλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό. Η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο. Ό,τι κάναμε μέχρι σήμερα για τους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας και για τα δικά μας συμφέροντα θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και από δω και πέρα με την ίδια σοβαρότητα και ειλικρίνεια, με την ίδια ευαισθησία».

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ποτέ να παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας. Από την άλλη πλευρά, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, του διαλόγου, των ειρηνικών τρόπων, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί στη βάση του διεθνούς δικαίου, και του δικαίου της θάλασσας», κατέληξε.

Ο  Ακάρ πραγματοποίησε χθες αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Λιβύη μαζί με τον αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων όπου  συναντήθηκαν με τον επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ανέφερε πως η χώρα του θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο τον λαό της Λιβύης και κατηγόρησε τις χώρες  που υποστηρίζουν την κυβέρνηση της Τρίπολης τονίζοντας ότι «θα πληρώσουν το τίμημα της αδικίας τους».

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ