Επίθεση στις Βρυξέλλες: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ

 
Επίθεση στις Βρυξέλλες: Δρακόντεια  μέτρα ασφαλείας σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ

Ενημερώθηκε: 09/04/16 - 22:49

Εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας σε πολλές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και τον σταθμό μετρό Μάαλμπεκ, στις Βρυξέλλες, παρά το γεγονός ότι, αμερικανοί αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για συγκεκριμένες απειλές στη χώρα.

Ένστολοι αξιωματικοί περιπολούσαν στα αεροδρόμια και τους οδικούς κόμβους της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες, του Σικάγο και της Ουάσινγκτον.

Αεροπορικές εταιρείες όπως οι Delta, United και American ακύρωσαν πτήσεις τους προς τις Βρυξέλλες ή άλλαξαν τον τελικό προορισμό τους.

«Μολονότι δεν υπάρχει κάποια γνωστή, αξιόπιστη απειλή (στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης) αυτή τη στιγμή, εντείνουμε τα μέτρα ασφαλείας σε τοποθεσίες-κλειδιά» ανέφερε ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Άντριου Κουόμο.

Εκτός από την αυξημένη παρουσία αστυνομικών στην πόλη, ο Κουόμο κινητοποίησε και τους άνδρες της Εθνοφρουράς προκειμένου να βοηθήσουν στην επιβολή των μέτρων ασφαλείας στα δύο αεροδρόμια της πόλης και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς.