Ερντογάν: «Από αυτά θα πάρουμε;» - Αποκαλυπτικός διάλογος με τον Πούτιν

Ερντογάν: «Από αυτά θα πάρουμε;» - Αποκαλυπτικός διάλογος με τον Πούτιν
Ενημερώθηκε: 28/08/19 - 11:35

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφτηκε τη Μόσχα και μαζί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλ. Πούτιν επισκέφθηκε την έκθεση αεροναυπηγικής, όπου πολεμικά αεροσκάφη τύπου Sukhoi Su-57 (αόρατο για τα ραντάρ ρωσικό μαχητικό αεριωθούμενο) πραγματοποίησαν πτήσεις επίδειξης.

Μάλιστα, έλαβε χώρα μια στιχομυθία άκρως αποκαλυπτική ανάμεσα στον Ταγίπ Ερντογάν και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, σχετικά με την αγορά ρωσικών αεροσκαφών από την Τουρκία

Ερντογάν: Αυτό είναι το Su-57; Πετάει;

Πούτιν: Θα το δεις σε λίγο.

Ερντογάν: Από αυτά θα πάρουμε;

Πούτιν: Μπορείτε να πάρετε.

Στη συνέχεια δυο ηγέτες φωτογραφήθηκαν μπροστά στο ρωσικό μαχητικό SU-57 και συνομίλησαν με τους Ρώσους πιλότους.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε τη συναδελφικότητα (με την Ρωσία) σε πολλούς τομείς της αμυντικής βιομηχανίας. Μπορεί αυτή να είναι σε επιβατικά ή μαχητικά αεροσκάφη. Όλα αυτά στο πνεύμα της συναδελφικότητας», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πούτιν.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως η παράδοση της δεύτερης παρτίδας του εξοπλισμού του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι συζήτησε με τον Ερντογάν την πιθανότητα συνεργασίας στα μαχητικά Su-35 και την προοπτική κοινής παραγωγής στρατιωτικού εξοπλισμού.

«Οι συνομιλίες δεν περιορίστηκαν στη συνεργασία στρατιωτικής και αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και στη συνεργασία σε τομείς πολιτικής αεροπορίας, διαστήματος και αεροπλοϊας».

«Συζητήσαμε τη συνεργασία στα Su-35 και την πιθανή συνεργασία ακόμη και στα νέα αεροσκάφη Su-57», συμπλήρωσε ο Πούτιν.