Ερντογάν: Ο Μωάμεθ ο Πορθητής ήταν ηγέτης των Ορθοδόξων

Ερντογάν: Ο Μωάμεθ ο Πορθητής ήταν ηγέτης των Ορθοδόξων
Ενημερώθηκε: 14/07/20 - 11:38

Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Ελέυθερου Τύπου στην Τουρκία, Μανώλη Κωστιδη, σε δηλώσεις του προς τα στελέχη του κόμματος του φέρεται να δήλωσε πως «το τζαμί της Αγίας Σοφίας θα είναι επισκέψιμο όπως το τζαμί του Σουλτάναχμετ και το τζαμί Σουλεγμάνιγιε».

Μάλιστα ο Τούρκος Πρόεδρος δεν σταμάτησε εκεί και προσέθεσε ότι «ο Σουλτάνος Μωάμεθ ο Πορθητής ήταν ηγέτης και των Ορθοδόξων, ήταν ο κυβερνήτης τους. Κι εμείς έχουμε εκκλησία των Ρωμιών Ορθοδόξων. Η Αγία Σοφία ήταν τζαμί και μετατράπηκε σε μουσείο. Τώρα έγινε πάλι τζαμί». 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα είναι παρών, όπως άφησε εμμέσως να εννοηθεί, στις 24 Ιουλίου όταν η Αγιά Σοφιά θα ξανανοίξει ως τζαμί μετά το 1934. Και αφού «υποσχέθηκε» ότι η εκκλησία σύμβολο δεν θα είναι κλειστή για κανέναν και οι αγιογραφίες θα διατηρηθούν, αποφάσισε να αλλάξει (πάλι) την ιστορία…

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει… απασφαλίσει κάνοντας την μια προκλητική δήλωση μετά την άλλη την ώρα που η διεθνής κοινότητα έχει εκφράσει την οργή της για την απόφαση να κάνει την Αγία Σοφία, χώρο προσευχής. 

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ