Ερντογάν: Θυμόμαστε τους Ολλανδούς από την σφαγή της Σρεμπρένιτσα

 
Ερντογάν: Θυμόμαστε τους Ολλανδούς από την σφαγή της Σρεμπρένιτσα

Ενημερώθηκε: 14/03/17 - 19:05

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Τουρκίας με Ολλανδία με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιτίθεται για ακόμη μια φορά στη "χώρα της τουλίπας". Χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος συνέδεσε τη Χάγη με την σφαγή στη Σρεμπένιτσα το 1995, και κατηγόρησε την ολλανδική κυβέρνηση για 'τρομοκρατία".

Στη φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Sabah, ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε: «Η Ολλανδία δεν μας εξέπληξε, ήδη γνωρίζαμε το χαμηλό ήθος και τη συμπεριφορά των Ολλανδών, τα γνωρίζαμε από το ρόλο τους στη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα».

Ο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έμεινε εκεί όμως καθώς συνέχισε λέγοντας πως «Κανείς δεν πρέπει να μας δίνει μαθήματα περί ήθους, ειδικά από αυτούς που έχουν αίμα στα χέρια τους», συνδέοντας την Ολλανδία με τα φρικιαστικά γεγονότα που έλεβαν χώρα στη Βοσνία.

Η Ολλανδία συνδέεται με τη Σρεμπρένιτσα επειδή ολλανδοί κυανόκρανοι είχαν επιφορτιστεί με την προστασία των αμάχων που είχαν καταφύγει σε δήθεν ασφαλή ζώνη, όμως απέτυχαν παταγωδώς με συνέπεια οι σερβο-βοσνιακές δυνάμεις να σφάξουν περίπου 8.000 αθώους – κυρίως άνδρες και ανήλικα αγόρια. Το στίγμα της Σρεμπρένιτσα κυνηγά τη Χάγη έκτοτε, έχοντας προκαλέσει την παραίτηση τουλάχιστον μίας κυβέρνησης.

Ο κ. Ερντογάν κατηγόρησε μάλιστα την Ολλανδία για κρατικά υποστηριζόμενη τρομοκρατία, σημειώνοντας πως η απόφαση της Χάγης να απαγορεύσει σε δύο τούρκους υπουργούς να μιλήσουν δημοσίως έβλαψε την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκλογές-Ολλανδία: Σκληρή αντιπαράθεση Ρούτε-Βίλντερς με την Τουρκία να πρωταγωνιστεί

Με όλη την ΕΕ τα βάζει τώρα η Τουρκία-Την κατηγορεί για έλλειμμα... δημοκρατίας

Η Ολλανδία με την Τουρκία τσακώνονται η Ελλάδα την πληρώνει-Οι επιπτώσεις στο προσφυγικό