Φανατικοί μουσουλμάνοι έξω από την Αγία Σοφία

Φανατικοί μουσουλμάνοι έξω από την Αγία Σοφία
Ενημερώθηκε: 10/07/20 - 22:16

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως στις 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία.

Η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Το «τζαμί της Αγίας Σοφίας» θα είναι ανοιχτό σε όλους τους μουσουλμάνους, τους χριστιανούς, σε όλους τους ξένους, είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

 

 

Νωρίτερα το κλίμα ήταν εκρηκτικό στην Κωνσταντινούπολη μετά την απόφαση μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. Η αστυνομία έχει κλείσει το χώρο μπροστά από την Αγία Σοφία προκειμένου να μην μπουν οι φανατικοί ισλαμιστές που βρίσκονται στην περιοχή και δημιουργηθούν έκτροπα.

Οι εκατοντάδες φανατικοί ισλαμιστές που περιβάλουν την Αγιά Σοφιά εδώ και 3 ώρες φωνάζουν συνεχώς συνθήματα όπως «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Σε μια μαύρη σελίδα για την ιστορία της, η καθοδηγούμενη από τον Ερντογάν Δικαιοσύνη, ανέτρεψε κυρίες και κύριοι σήμερα, μετά από 86 ολόκληρα χρόνια, το διάταγμα του Ατατούρκ που μετέτρεπε την Αγία Σοφία σε μουσείο.

Η είδηση ταξίδεψε αστραπιαία σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ ο Ερντογάν, που επιχειρεί να αναβιώσει το Οθωμανικό παρελθόν, βάζοντας ταφόπλακα στον κοσμικό χαρακτήρα του τουρκικού κράτους, έσπευσε να καλωσορίσει την απόφαση γράφοντας στο twitter: Καλορίζικο το τζαμί της Αγίας Σοφίας.

 

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα ζητήσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας από την ΕΕ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ