Γαλλία: Φοιτητές κατασκήνωσαν έξω από τη Βουλή διαμαρτυρόμενοι για τα πανάκριβα ενοίκια και τρόφιμα

 
france students

Ενημερώθηκε: 27/09/23 - 17:21

Σε κινητοποιήσεις για το φλέγον ζήτημα της φοιτητικής στέγης έχουν προχωρήσει από τη Δευτέρα φοιτητές σε πανεπιστήμια της Γαλλίας.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι φοιτητικές εστίες, για τη δυσκολία πολλών φοιτητών να έχουν πρόσβαση στις εστίες, λόγω των εισοδηματικών περιορισμών, αλλά και για τα πανάκριβα ενοίκια που καλούνται να πληρώσουν όσοι τελικά δεν εξασφαλίζουν ένα δωμάτιο σε αυτές.

Στο Μπορντό και στη Λιλ, οι φοιτητικοί σύλλογοι έστησαν χθες σκηνές μπροστά από τα πανεπιστήμιά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ τη σκυτάλη πήραν χθες οι φοιτητές του Παρισιού, οι οποίοι έχουν κατασκηνώσει έξω από το κτίριο της Εθνοσυνέλευσης!

Η κακή οικονομική κατάσταση της μεγάλης πλειοψηφίας των φοιτητών αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι ουρές μπροστά από τις τράπεζες τροφίμων.

Οι εικόνες μπροστά από την τράπεζα τροφίμων στην πανεπιστημιούπολη της Λιόν μιλούν από μόνες τους.

Η ουρά που σχηματίζουν οι φοιτητές, προκειμένου να λάβουν δωρεάν τρόφιμα, περικυκλώνει το κτίριο, με τους φοιτητικούς συλλόγους να εκτιμούν ότι ο αριθμός των νέων ανθρώπων που βρίσκονται σε επισιτιστικό κίνδυνο αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ