Γαλλία: Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η Μπριζίτ Μακρόν για τις διαδικτυακές φήμες ότι είναι τρανσέξουαλ

 
Γαλλία: Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η Μπριζίτ Μακρόν για τις διαδικτυακές φήμες ότι είναι τρανσέξουαλ

Ενημερώθηκε: 22/12/21 - 08:15

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η σύζυγος του Γάλλου προέδρου έπειτα από φήμες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, σύμφωνα με τις οποίες η Μπριζίτ Μακρόν γεννήθηκε... άντρας και προέβη σε αλλαγή φύλου την δεκαετία του '80.

Το τελευταίο διάστημα έκανε την εμφάνισή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η θεωρία συνωμοσίας ότι η Μακρόν είναι τρανσέξουαλ και πως το κανονικό της όνομα ήταν Ζαν Μισέλ Τρονιέ. Μάλιστα, μέσα σε μόλις δυο εβδομάδες, το hashtag #JeanMichelTrogneux έγινε viral, ενώ μέσα σε λίγες ώρες είχε διαβαστεί από 66.000 ανθρώπους.

Η πρώτη ανάρτηση, που ως φαίνεται διακινήθηκε από ακροδεξιά μέσα, έδειχνε την Μπριζίτ Μακρόν όπως είναι σήμερα και δίπλα της μια παλαιά φωτογραφία από ένα αγοράκι. Το κείμενο που τη συνόδευε έγραφε: «Βρήκαμε τα ίχνη της Μπριζίτ, ή Ζαν-Μισέλ-Ανρί Τρονιέ, στην Τουλόν το 1973, όταν ήταν ιδιοκτήτης ενός κοσμηματοπωλείου, πριν αλλάζει φύλο και ταυτότητα, γύρω στα τέλη του ’80. Αριστερά, το μικρό αγόρι και δεξιά όταν έγινε καθηγήτρια στο γυμνάσιο και ονομαζόταν Μπριζίτ».

Η εν λόγω «θεωρία» είχε δημοσιευθεί αρχικά, πριν λίγους μήνες, στο ακροδεξιό περιοδικό «Faits et Documents», το οποίο ισχυρίστηκε ότι οδηγήθηκε στον ισχυρισμό αυτό μετά από τριετή έρευνα που υποστηρίζεται από «πολλούς εμπειρογνώμονες».

Όπως αναφέρει η «Le Monde» μια αυτοαποκαλούμενη δημοσιογράφος ακροδεξιών πεποιθήσεων και φανατική αντιεμβολιάστρια, η Νατάσα Ρέι, ήταν εκείνη που ξεκίνησε τη φήμη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Liberation» σημαντικό ρόλο στη διασπορά της «είδησης» παίζουν πληθώρα ακροδεξιών λογαριασμών οι οποίοι, μεταξύ άλλων, είναι αρνητές του κοροναϊου και κατά του εμβολιασμού.