Γερμανία: Περίπου 150 ανήλικους πρόσφυγες και μέλη των οικογενειών τους θα υποδεχθεί την Τετάρτη 30/9

Γερμανία: Περίπου 150 ανήλικους πρόσφυγες και μέλη των οικογενειών τους θα υποδεχθεί την Τετάρτη 30/9
Ενημερώθηκε: 28/09/20 - 16:49

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε, το απόγευμα της Δευτέρας 28/9, την υποδοχή 150 ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων και μελών των οικογενειών τους που φιλοξενούνται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείο Εσωτερικών Μπγιερν Γκρουνεβέλντερ, την Τετάρτη 30/9 θα φτάσουν στη Γερμανία 50 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες, οι οποίοι, όπως διευκρίνισε, ζούσαν στη Μόρια και είχαν μεταφερθεί από τις ελληνικές αρχές στην ηπειρωτική χώρα, έπειτα από την πυρκαγιά στον καταυλισμό.

Ομάδα ειδικών -μεταξύ των οποίων και Γερμανοί- θα βρίσκεται κατά την άφιξή τους, προκειμένου να συμπληρωθούν οι φάκελοι με τα στοιχεία προέλευσης, ταυτότητας και ιατρικών εξετάσεων.

Την ίδια μέρα θα φτάσουν στη Γερμανία ακόμη 20 ανήλικοι πρόσφυγες και μέλη του στενού οικογενειακού περιβάλλοντός τους, συνολικά 100 άτομα, τα οποία περιλαμβάνονται σε απόφαση για την υποδοχή τους που είχε ληφθεί προγενέστερα και αφορούσε περίπου 250 πρόσφυγες.

Μετά την άφιξή τους, θα κατανεμηθούν σε διάφορα μέρη της Γερμανίας και συγκεκριμένα, στα κρατίδια Βάδης- Βυρτεμβέργης, Βερολίνου, Αμβούργου, Έσσης, Κάτω Σαξονίας, Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας και Σλέσβιγκ-Χολστάιν.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ