Γιατί μοιράζουν στους πολίτες του Άαχεν φάρμακα κατά... πυρηνικού ατυχήματος

Γιατί μοιράζουν στους πολίτες του Άαχεν φάρμακα κατά... πυρηνικού ατυχήματος
Ενημερώθηκε: 01/09/17 - 16:46

Ένας παλιός βελγικός πυρηνικός αντιδραστήρας προκαλεί ανησυχίες στους πολίτες του Άαχεν για την υγεία τους και από σήμερα Παρασκευή 1/9, οι Αρχές της γερμανικής πόλης έχουν αρχίσει και διανέμουν δισκία ιωδίου.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα "Bild", στο πυρηνικό εργοστάσιο "Tihange" που βρίσκεται στο Βέλγιο κι απέχει μόλις 70 χιλιόμετρα από την γερμανική πόλη, έχουν εντοπιστεί ρωγμές σε διάφορα τμήματά του, όπως αποκάλυψαν πρόσφατα βελγικά ΜΜΕ. Για το λόγο αυτό, οι τοπικές αρχές της πόλης Άαχεν έλαβαν προληπτικά μέτρα.

Προτεραιότητα έχουν τα παιδιά και οι θηλάζουσες μητέρες , όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα "Bild" .

Ξεκινώντας από σήμερα, οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν ταμπλέτες ιωδίου μέσω ίντερνετ έτσι ώστε να είναι πανέτοιμοι σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι,είθισται τα δισκία ιωδίου να αποθηκεύονται σε κεντρικό μέρος και να διανέμονται μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, ο Μάρκους Κρέμερ , δημοτικός σύμβουλος στο Άαχεν,υπεύθυνος σε θέματα περιβάλλοντος, έσπευσε να επισημάνει ότι, οι αρχές προέβησαν σε αυτή την κίνηση γιατί, σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος στον βελγικό πυρηνικό αντιδραστήρα "Tihange", δεν θα γινόταν αρκετά γρήγορα η διανομή των δισκίων.

"Γι' αυτό και είχαμε την ιδέα να διανείμουμε εκ των προτέρων δισκία ιωδίου στο μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού", τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αστυνομικός στην Τζόρτζια των ΗΠΑ: Εμείς σκοτώνουμε μόνο μαύρους! (BINTEO)

Άλλοι δυο Γερμανοί συνελήφθησαν στην Τουρκία

Όλα στη φόρα: Ελληνίδα πίσω από το πάρκο με γυμνιστές στο Παρίσι