Γιούρι Ουσακόφ: Οι σχέσεις Ρωσίας-Βόρειας Κορέας αναπτύσσονται ενεργά τα τελευταία χρόνια

 
kim

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 17/06/24 - 23:10

Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ αναπτύσσονται ενεργά τα τελευταία χρόνια με βάση τις αρχές της ισότητας, του σεβασμού της κυριαρχίας και του επιλεγμένου μονοπατιού ανάπτυξης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο βοηθός του Πούτιν για θέματα εξωτερικής πολιτικής Γιούρι Ουσάκοφ.

"Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας είναι φιλικές και καλής γειτονίας. Έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται πολύ ενεργά τα τελευταία χρόνια, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αναπτύσσονται στις αρχές της ισότητας, του σεβασμού της κυριαρχίας, του επιλεγμένου δρόμου ανάπτυξης , και λαμβάνοντας υπόψη τα θεμελιώδη αμοιβαία συμφέροντα», είπε.

«Η επίσκεψή μας είναι ξεκάθαρα σημαντική για τις διμερείς μας σχέσεις, για τη μελλοντική τους ανάπτυξη, αλλά δείχνει επίσης ότι η Ρωσία τάσσεται υπέρ ισότιμου διαλόγου και είναι ανοιχτή στη συνεργασία με όλες τις χώρες, ιδιαίτερα με τους πλησιέστερους γείτονές μας, παρά όλες τις προσπάθειες της συλλογικής Δύσης να ασκήστε πίεση σε μας», είπε ο Ουσάκοφ.

"Στις 18-19 Ιουνίου, ο Πρόεδρός μας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα. Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη του Ρώσου αρχηγού κράτους στην Πιονγκγιάνγκ σε ολόκληρη την ιστορία των σχέσεών μας. Το πρόγραμμα είναι πολύ εντατικό. " αυτός πρόσθεσε.

Το ουσιαστικό μέρος της κρατικής επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στη Βόρεια Κορέα έχει προγραμματιστεί για τις 19 Ιουνίου, καθώς έχουν προγραμματιστεί τόσο διμερείς διαπραγματεύσεις όσο και συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, σημείωσε ο Ουσάκοφ.

Οι ηγέτες της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας Βλαντιμίρ Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν θα συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. «Αυτό περιλαμβάνει διάφορους τομείς της οικονομίας, την ενέργεια, τις μεταφορές, τη γεωργία, τις διαπεριφερειακές σχέσεις, θέματα ασφάλειας, θέματα συνεργασίας στη διεθνή σκηνή κ.λπ.», είπε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ