Γνωστός μαικήνας των τεχνών ο ένα από τους δύο Ρώσους που σκοτώθηκε με την πτώση του ελικοπτέρου στον Πόρο

 
Γνωστός μαικήνας των τεχνών ο ένα από τους δύο Ρώσους που σκοτώθηκε με την πτώση του ελικοπτέρου στον Πόρο

Ενημερώθηκε: 21/08/19 - 12:44

Από ρωσικά ΜΜΕ έγιναν γνωστά α ονόματα των δύο Ρώσων πολιτών που σκοτώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα εχθές στον Πόρο, με την πτώση του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με το Ria Novosti, πρόκειται για τους Μιχαήλ Αμπράμοβ και τον Ντάβελ Ακολίνιν.

Αν και το αρχικό δημοσίευμα του πρακτορείου δεν ανέφερε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους δύο πολίτες που σκοτώθηκαν στο χθεσινό δυστύχημα, με τελευταία ενημέρωσή του το Ria μεταδίδει ότι ο Αμπράμοβ, δεν είναι άλλος από τον διάσημο Ρώσο επιχειρηματία και μαικήνα των τεχνών που, μεταξύ άλλων επιτευγμάτων, έχει ιδρύσει το «Μουσείο Ρωσικών Εικόνων».

Το γεγονός του θανάτου του επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ο συνεργάτης του και πρώην υπάλληλος του μουσείου, Σεργκέι Μπριούν. «Αρχικά δεν θέλαμε να το πιστέψουμε. Όμως μου το επιβεβαίωσε ο προσωπικός του βοηθός. Υπάρχουν άνθρωποι που επικοινώνησαν με την οικογένειά του και μίλησαν με τον διευθυντή του μουσείου. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι νεκρός».

Το «Μουζέι Ρούσκαϊ Ικόνι» είναι η «μοναδική ιδιωτική συλλογή βυζαντινών και ρωσικών έργων θρησκευτικής τέχνης που έχει επίσημα μετατραπεί σε μουσείο, αναγνωρισμένο από το ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων)» όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του μουσείου.

Φίλοι και συνεργάτες του Αμπράμοβ εκφράζουν τη συντριβή τους

Εκτός από τα δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι το θύμα της τραγωδίας είναι ο γνωστός επιχειρηματίας και προστάτης των τεχνών, υπάρχουν και αναρτήσεις στα social media από ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου που προσφέρουν τα συλλυπητήριά τους. Την είδηση του θανάτου του μετέφερε στο Facebook η κριτικός τέχνης Ιρίνα Γιαζίκοβα και ο διευθυντής του Επιστημονικού Κέντρου για τον Ανατολικό Χριστιανικό Πολιτισμό, Αλεξέι Λίντοφ.

«Ο Μιχαήλ Αμπράμοβ, ο δημιουργός του πρώτου ιδιωτικού Μουσείου Ρωσικών Εικόνων στη Μόσχα, είναι νεκρός» αναφέρει στην ανάρτησή του, ο Λίντοφ, επισημαίνοντας ότι ο εκλιπών αγαπούσε τη ζωή και όλες τις εκφάνσεις της και άφησε πίσω του μια πολύτιμη κληρονομιά.