Η ταρίφα της ρωσικής επιστράτευσης

 
αποχαιρετισμοσ

Ενημερώθηκε: 22/09/22 - 21:49

Σκεπτόμενος προφανώς να κάνει πιο… ελκυστική την επιστράτευση, ο  Δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν υπέγραψε διάταγμα για την οικονομική υποστήριξη των Μοσχοβιτών που θα επιστρατευθούν όπως και των ξένων πολιτών που θα υπογράψουν ανάλογη σύμβαση.

Σύμφωνα με το διάταγμα, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δημάρχου, όσοι κληθούν για να συμμετάσχουν στην μερική επιστράτευση, θα λαμβάνουν 50.000 ρούβλια (844,2 ευρώ) μηνιαίως.

Σε περίπτωση που τραυματισθούν ελαφρά θα λαμβάνουν εφάπαξ αμοιβή 500.000 ρουβλίων (8.442 ευρώ) και σε περίπτωση που υποστούν βαρύ τραυματισμό θα λαμβάνουν εφάπαξ 1.000.000 ρουβλίων.

Σε περίπτωση θανάτου η οικογένεια του στρατιώτη θα λάβει 3 εκατομμύρια ρούβλια (50.653 ευρώ).

Οι ξένοι πολίτες που θα υπογράψουν σύμβαση θα λαμβάνουν τις ίδιες αμοιβές.

Έφυγαν οι πρώτοι της επιστράτευσης

Με τηλεφωνήματα ή επισκέψεις σε σπίτια χιλιάδες Ρώσοι κλήθηκαν να παραλάβουν τα χαρτιά της στρατολόγησής τους και άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Αμέτρητα βίντεο στο διαδίκτυο δείχνουν άνδρες από διάφορες περιοχές της Ρωσίας να μεταφέρονται με πούλμαν ή αεροπλάνα, ενώ διαδραματίζονται σκηνές οδυνηρού αποχαιρετισμού με τις οικογένειές τους.

Περισσότεροι από 10.000 έφεδροι επιστρατεύτηκαν το πρώτο εικοσιτετράωρο της κινητοποίησης, δήλωσε στους δημοσιογράφους αργά σήμερα Πέμπτη ο υποναύαρχος Βλαντιμίρ Τσιμλιάνσκι.

Πρόσθετα γραφεία στρατολόγησης φέρεται να άνοιξαν τις πόρτες τους σε ολόκληρη τη Ρωσία, από την Αγία Πετρούπολη μέχρι την Άπω Ανατολή της Ρωσίας.

Novaya Gazetta: Υπάρχουν σχέδια για στρατολόγηση ενός εκατομμυρίου

Η ανεξάρτητη ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta Europe, που κυκλοφορεί στο εξωτερικό και έχει υποκαταστήσει την εφημερίδα Novaya Gazeta η κυκλοφορία της οποίας έχει απαγορευθεί στην Ρωσία, επικαλέστηκε ανώνυμη πηγή στην προεδρική διοίκηση λέγοντας ότι το σημείο 7 του διατάγματος, το οποίο είναι μόνο «για υπηρεσιακή χρήση» και το οποίο δεν περιλαμβάνεται στο κείμενο του διατάγματος του Ρώσου προέδρου που ανήγγειλε χθες, επιτρέπει στις ένοπλες δυνάμεις να επιστρατεύσουν ένα εκατομμύριο προσωπικό.

«Άλλαξαν τον αριθμό αρκετές φορές και τελικά κατέληξαν στο ένα εκατομμύριο», δήλωσε η πηγή της στο Κρεμλίνο, αναφερόμενη στο κείμενο του διατάγματος και τον αριθμό των εφέδρων.

Σήμερα 22 Σεπτεμβρίου ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, διέψευσε ότι η Ρωσία θα καλέσει για επιστράτευση ένα εκατομμύριο άτομα, χαρακτηρίζοντας την αναφορά της NovayaGazeta.Europe «ένα ψέμα».

Χθες 21 Σεπτεμβρίου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ισχυρίστηκε ότι η παράγραφος αυτή υποδεικνύει τον αριθμό των εφέδρων οι οποίοι μπορούν να κληθούν στο στρατό.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο [ο υπουργός Άμυνας]  Σεργκέι Κοζουγκέτοβιτς Σοϊγκού στην συνέντευξη του είπε : «300 χιλιάδες άνθρωποι». Γίνεται λόγος εκεί για έως 300 χιλιάδες άτομα», διευκρίνισε ο Πεσκόφ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ