Ηγέτης Χαμάς: «Το Ισραήλ δεν πέτυχε κανέναν στόχο του — Είμαι βέβαιος ότι οι Παλαιστίνιοι θα βγουν νικητές»

 
haniye hamas

Ενημερώθηκε: 16/11/23 - 22:13

Ο επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια δήλωσε ότι είναι βέβαιος για την ικανότητα των Παλαιστινίων να αντέξουν την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα και να βγουν νικητές από τον πόλεμο “χωρίς ίχνος αμφιβολίας“. “Αν ο εχθρός θέλει να είναι μια μακρά μάχη, η ικανότητά μας είναι ακόμη μεγαλύτερη“, είπε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μετά από εβδομάδες πολέμου και παρά τις “βάρβαρες” ισραηλινές επιθέσεις εναντίον αμάχων, ο παλαιστινιακός λαός απέτρεψε τα σχέδια του Ισραήλ. “Ο εχθρός δεν μπόρεσε να πετύχει κανέναν από τους στόχους του ή να επιστρέψει τους αιχμαλώτους του“, είπε.

Ο επικεφαλής της Χαμάς ευχαρίστησε επίσης τους περιφερειακούς συμμάχους για την υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια του πολέμου, χωρίς να τους κατονομάσει. “Χαιρετίζω τα μέτωπα αντίστασης που συνέβαλαν σε αυτή τη μάχη μέσω της στρατηγικής ισορροπίας“, δήλωσε ο Χανίγια.

Τα σχόλιά του έρχονται μία ημέρα αφότου η Χαμάς διέψευσε δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που ανέφερε ότι το Ιράν είχε ενημερώσει την παλαιστινιακή ομάδα μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου ότι η Τεχεράνη δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο.

Πηγή: Aljazeera.com μέσω ΕΡΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ