ΗΠΑ: Η Τουρκία είχε πολλές ευκαιρίες να αγοράσει τους πυραύλους Patriot

ΗΠΑ: Η Τουρκία είχε πολλές ευκαιρίες να αγοράσει τους πυραύλους Patriot
Ενημερώθηκε: 24/02/21 - 12:28

O εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, κατά την διάρκεια της χθεσινής του ενημέρωσης στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους ζήτησε, για ακόμα μια φορά, από την Τουρκία να μην διατηρήσει τους S-400, ενώ υπογράμμισε ότι μέσω της αγοράς των S-400 η Ρωσία κερδίζει έσοδα, καθώς και πρόσβαση και επιρροή σε μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

Επιπρόσθετα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου κατέρριψε το τουρκικό επιχείρημα ότι αναγκάστηκαν να αγοράσουν στους S-400 μετά την άρνηση των ΗΠΑ να τους πουλήσουν τους Patriot, σημειώνοντας ότι δόθηκαν πολλαπλές ευκαιρίες στην Άγκυρα να εξοπλιστεί με το αμερικανικό πυραυλικό σύστημα.

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με τα F-35 και τους S-400. Ξανά, καλούμε την Τουρκία να μην προχωρήσει με την παράδοση των S-400. Πιστεύουμε ότι δεν είναι συμβατοί με τα F-35 και η Τουρκία παραμένει σε αναστολή από αυτό το πρόγραμμα των F-35. Και πάλι, τους παροτρύνουμε να μην διατηρήσουν τους S-400. Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι είχαν πολλές ευκαιρίες την τελευταία δεκαετία να αγοράσουν το σύστημα άμυνας Patriot από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και αντίθετα επέλεξαν τους S-400, οι οποίοι παρέχουν στη Ρωσία έσοδα, πρόσβαση και επιρροή» δήλωσε ο Κίρμπι.