ΗΠΑ: Σοβαρές συνέπειες για την Τουρκία αν αγοράσει τους S-400

ΗΠΑ: Σοβαρές συνέπειες για την Τουρκία αν αγοράσει τους S-400
Ενημερώθηκε: 08/03/19 - 23:54

Νέα σαφέστατη προειδοποίηση των ΗΠΑ για κυρώσεις στην Τουρκία και στον αδιάλλακτο Ερντογάν που παρά τις προειδοποιήσεις χθες Πέμπτη, επέμεινε πως «μετά τους S-400, θα αποκτήσουμε και... S-500». 

Η Τουρκία κινδυνεύει με «σοβαρές συνέπειες», εάν προχωρήσει, όπως έχει προγραμματίσει, στην αγορά των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400.
Αυτή ήταν η προειδοποίηση προς την Τουρκία σύμφωνα με έναν εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τσαρλς Σάμερς.

«Εάν η Τουρκία πάρει τους S-400, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις μας, τις στρατιωτικές σχέσεις μας» απάντησε ο Σάμερς, ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Πεντάγωνο, σχετικά με την πρόθεση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα.

«Δεν θα μπορούν να έχουν τα F-35 και τους (πυραύλους) Πάτριοτ» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες ο κλοιός έχει «σφίξει» γύρω από τον σουλτάνο, αφού οι αμερικανικές κυρώσεις φαντάζουν πιο πιθανές από ποτέ μετά και από την πρόταση του στρατηγού Κέρτις Σκαπαρόττι, στην τους γερουσιαστές μέλη της Επιτροπής Ένοπλων Δυνάμεων, για αναστολή της πώλησης των F-35 στην Τουρκία.