Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν ιρανικές και αμερικανικές αντιπροσωπείες θα έχουν συνάντηση την επόμενη εβδομάδα, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη.
«Δεν έχουμε τίποτα να σχολιάσουμε σχετικά με τις αντιφατικές δηλώσεις των ΗΠΑ περί διπλωματίας και διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών Εσμαΐλ Μπαγκεΐ σε συνέντευξη Τύπου στην Τεχεράνη την Πέμπτη. «Πρέπει να διαπιστώσουμε αν τα εμπλεκόμενα μέρη είναι πράγματι σοβαρά ή αν πρόκειται για άλλη μια τακτική σποράς διχόνοιας στην περιοχή και στη χώρα μου».
«Ενώ μιλούσαν για διπλωματία, μόλις δύο ημέρες πριν από τη συνάντησή μας στο Μουσκάτ, έδωσαν το πράσινο φως στο Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν. Υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη;» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ.
Την Τετάρτη, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Χάγη ότι οι ΗΠΑ θα συναντηθούν με το Ιράν την επόμενη εβδομάδα για πιθανή συμφωνία σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα, αν και επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν θεωρεί πως μια τέτοια συμφωνία «είναι απαραίτητη».

«Θα μιλήσουμε μαζί τους την επόμενη εβδομάδα, με το Ιράν. Ίσως υπογράψουμε μια συμφωνία, δεν ξέρω. Για μένα, δεν νομίζω ότι είναι τόσο αναγκαία. Δηλαδή, έγινε πόλεμος, πολέμησαν, τώρα επιστρέφουν στον δικό τους κόσμο. Δεν με νοιάζει αν έχω συμφωνία ή όχι», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο τέλος της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.
«Το μόνο που θα ζητήσουμε είναι ό,τι ζητούσαμε και πριν», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θεωρεί απαραίτητη μια συμφωνία, καθώς, όπως ισχυρίζεται, οι ΗΠΑ κατέστρεψαν επιτυχώς τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν — παρά τις αρχικές εκτιμήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών που δείχνουν το αντίθετο.
Ο Τραμπ επέμεινε ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έχει καταστραφεί.