Ιρανικά ΜΜΕ: Το Ισραήλ έβαλε στόχο το προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό – «Νεκρός ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης»

 
Ιρανικά ΜΜΕ: Το Ισραήλ έβαλε στόχο το προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό – «Νεκρός ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης»

Ενημερώθηκε: 01/04/24 - 19:05

Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε «εχθρικούς στόχους» στα περίχωρα της Δαμασκού, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο της Συρίας. Λίγο νωρίτερα, το SANA έκανε λόγο για μια «έκρηξη» που ακούστηκε κοντά στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με τον ιρανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο SNN, το Ισραήλ έβαλε στο στόχαστρο το προξενείο του Ιράν και την κατοικία του Ιρανού πρεσβευτή στη Συρία.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν λένε ότι η ισραηλινή επίθεση κατέστρεψε κτίριο δίπλα στην πρεσβεία του Ιράν στη Συρία, μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Το Nournews αναφέρει ότι ο πρεσβευτής του Ιράν δεν τραυματίστηκε στην επίθεση στη Συρία. Το αραβόφωνο Al Alam TV του Ιράν αναφέρει από την πλευρά του ότι το κτίριο του ιρανικού προξενείου στη Συρία καταστράφηκε.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Ζέτα Κονταξή, αυτό που μεταδίδουν ιρανικά μέσα είναι ότι υπήρξε στόχος το προξενείο και η κατοικία του πρέσβη του Ιράν στη Δαμασκό, κάτι το οποίο φυσικά αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Μιλούν για έξι νεκρούς ενώ μεταξύ τους εικάζεται ότι μπορεί να είναι Φρουροί της Επανάστασης.

Πηγή ασφαλείας του Λιβάνου στο Reuters ανέφερε ότι η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Δαμασκό σκότωσε ανώτερο διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης Mohammad Reza Zahedi.

Σύμφωνα μάλιστα με το Al Arabiya, υπήρχε συνάντηση εκείνη την ώρα των Φρουρών της Επανάστασης με μέλη της Ισλαμικής Τζιχάντ κι αν επιβεβαιωθεί ότι ήταν στοχευμένο το πλήγμα, τα πράγματα ίσως κλιμακώνονται επικίνδυνα.

Το Ισραήλ έχει εντείνει τις επιθέσεις του στη Δαμασκό το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά τις 7 Οκτωβρίου, αλλά επιθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν υπάρξει μέχρι τώρα, αν και εφόσον επιβεβαιωθεί ότι ήταν στοχευμένη προς το προξενείο.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ