Ισραήλ: Αξιωματούχος αποκάλυψε ότι επίκειται στρατιωτική επιχείρηση κατά του Λιβάνου

 
gaza

Πηγή Φωτογραφίας:

Ενημερώθηκε: 21/06/24 - 09:34

Ο πρώην επικεφαλής του Ισραηλινού Αντιτρομοκρατικού Γραφείου, Nitzan Nuriel, αποκάλυψε στο Γαλλικό Πρακτορείο  ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες θα υπάρξει μια ισραηλινή επιχείρηση στον Λίβανο που θα συνεχιστεί για μήνες.

Ο Νουριέλ επεσήμανε ότι η χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού θα έχει ως στόχο να ωθήσει τη Χεζμπολάχ στα βόρεια του ποταμού Λιτάνι, περίπου 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα υπό την παρακολούθηση του ΟΗΕ.

Η  επιχείρηση θα συνοδεύεται από αεροπορικές επιδρομές σε όλο το λιβανικό έδαφος «για να τους δείξει το τίμημα που θα πληρώσουν» πρόσθεσε ο αξιωματούχος ο οποίος  εκτιμά ότι υπομονή του Ισραήλ έχει εξαντληθεί και αν δεν υπάρξει βιώσιμη συμφωνία  τότε ο πόλεμος θα είναι το επόμενο βήμα για τη χώρα του.

Ο κ. Νουριέλ  υπογράμμισε  πως οι άνθρωποι, ειδικά μετά την 7η Οκτωβρίου, φοβούνται δύο σενάρια. Μια χερσαία επίθεση ή πυραύλους στα σπίτια τους και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι «η ένταση μπορεί να συνεχιστεί και μετά τον Σεπτέμβριο».

 Θεώρησε ακόμη  ότι πλέον η απόφαση εναπόκειται στον Νετανιάχου, οπότε το θέμα αρχίζει και τελειώνει  σε αυτόν.

Από την πλευρά της, η πρώην αξιωματούχος των πληροφοριών του ισραηλινού στρατού Sarit Zehavi σημείωσε ότι «το Ισραήλ ενδιαφέρεται περισσότερο για μια κατάπαυση του πυρός παρά για πόλεμο, ειδικά εάν αντιμετωπίζει μια εκστρατεία πολλαπλών μετώπων που διεξάγεται από το Ιράν».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ