Το Ισραήλ κατέστρεψε το τελευταίο αεροσκάφος των Χούθι σε επίθεση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Σαναά

 
Επίθεση στη σαναα
Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει στόχους των Χούθι στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Σαναά, στις 28 Μαΐου 2025.

Ενημερώθηκε: 28/05/25 - 14:19

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις επιτέθηκαν την Τετάρτη στο διεθνές αεροδρόμιο της Σαναά της Υεμένης, σε απάντηση σε αρκετές επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους που εξαπέλυσαν οι Χούθι εναντίον του Ισραήλ την τελευταία εβδομάδα.

Ο υπουργός Άμυνας Ισραήλ Κατζ δήλωσε ότι η αεροπορία κατέστρεψε το τελευταίο αεροπλάνο που οι Χούθι είχαν ακόμη στη διάθεσή τους στο αεροδρόμιο - αυτό έγινε αφού το Ισραήλ είχε ήδη επιτεθεί στο αεροδρόμιο επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες.

Επιπλέον, ο Katz είπε ότι το Ισραήλ είχε ή βρίσκεται στη διαδικασία επιβολής αεροπορικού και ναυτικού αποκλεισμού στους Χούθι σε μια προσπάθεια να τους αποτρέψει από μελλοντικές επιθέσεις στο εβραϊκό κράτος.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε επίσης την ισραηλινή επιδρομή. 

Ο Νετανιάχου είπε: «Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό μέσω της βίας, θα το καταλάβει μέσω ακόμη μεγαλύτερης βίας».

Μια άποψη ενός κατεστραμμένου αεροπλάνου στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Σαναά, μετά από μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στη Σαναά της Υεμένης, 7 Μαΐου 2025. (πηγή: KHALED ABDULLAH/REUTERS)
Μια άποψη ενός κατεστραμμένου αεροπλάνου στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Σαναά, μετά από μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στη Σαναά της Υεμένης, 7 Μαΐου 2025. (πηγή: KHALED ABDULLAH/REUTERS)

«Όπως όμως έχω πει πολλές φορές, οι Χούθι είναι απλώς το σύμπτωμα. Η κύρια δύναμη πίσω τους είναι το Ιράν, και αυτό είναι υπεύθυνο για την επιθετικότητα που προέρχεται από την Υεμένη».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ