Ισραήλ: Τρία παιδιά με ελληνικές ρίζες μεταξύ των θυμάτων στη Μπέιτ Σεμές

 
Ισραήλ: Τρία παιδιά με ελληνικές ρίζες μεταξύ των θυμάτων στη Μπέιτ Σεμές

Ενημερώθηκε: 02/03/26 - 22:50

Το Ισραήλ παραμένει σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, καθώς οι πυραυλικές επιθέσεις από το Ιράν συνεχίζονται με ένταση, με το Τελ Αβίβ και άλλες περιοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων. Τα τελευταία πλήγματα προκαλούν νέα θύματα και εντείνουν την ανησυχία για περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονται τρία παιδιά με ρίζες από τη Θεσσαλονίκη, τα οποία έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη Μπέιτ Σεμές.

Ποια ήταν τα θύματα

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star, πρόκειται για τον 16χρονο Ιακώβ και τις δύο αδελφές του, ηλικίας 13 και 15 ετών. Τα τρία παιδιά συγκαταλέγονται στα εννέα θύματα της πολύνεκρης επίθεσης στην περιοχή.

Τα αδέλφια ζούσαν με την οικογένειά τους στη Μπέιτ Σεμές, ενώ ο παππούς τους, ελληνικής καταγωγής από τη Θεσσαλονίκη, διαμένει στην Ιερουσαλήμ. Τη στιγμή της επίθεσης βρίσκονταν στο σπίτι τους.

Όταν ήχησαν οι σειρήνες, ο 16χρονος επιχείρησε να οδηγήσει τις δύο αδελφές του σε δημόσιο καταφύγιο της περιοχής, καθώς η κατοικία τους δεν διέθετε ιδιωτικό καταφύγιο. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να φτάσουν σε ασφαλές σημείο.

Ο πύραυλος που διαπέρασε την αεράμυνα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πύραυλος έπληξε την περιοχή, διαπερνώντας το σύστημα αεράμυνας, και προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές. Η έκρηξη δημιούργησε μεγάλους κρατήρες, ενώ κατοικίες ισοπεδώθηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Η τραγωδία στη Μπέιτ Σεμές αναδεικνύει το ανθρώπινο κόστος της σύγκρουσης, σε μια περίοδο κατά την οποία η κατάσταση στην περιοχή παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ