Κορονοϊός: Πως ανοίγει την εστίαση η Κύπρος από 1/12

Έσπασε το φράγμα των 10,000 κρουσμάτων η Κύπρος
Ενημερώθηκε: 28/11/20 - 20:44

Κορονοϊός - Κύπρος: Θα μοιάζει με lockdown αλλά δεν είναι αυτό που θα εφαρμόζεται στην κύπρο από την 1 Δεκεμβρίου. Η Μεγαλόνησος τίθεται σε ειδικό καθεστώς μέχρι τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονίας.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, θα επιτρέπεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία και χώρoι εστίασης εντός κυλικείων ή και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κλπ) με εξαίρεση τις υπηρεσίες τους που αφορούν σε κατ΄ οίκον διανομή και take away μέχρι τις 19.00 μ.μ.

Μετά τις 19.00 μ.μ. επιτρέπεται μόνο κατ΄ οίκον διανομή.

Σημειώνεται ότι, οι χώροι εστίασης εντός ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων δύνανται να λειτουργούν μέχρι τις 22:30 μ.μ. μόνο για εξυπηρέτηση των προσώπων που διανυκτερεύουν στα εν λόγω ξενοδοχεία/τουριστικά καταλύματα.

Έσπασε το φράγμα των 10.000 κρουσμάτων η Κύπρος

Στο μεταξύ, διακόσια σαράντα οκτώ κρούσματα της νόσου COVID-19, ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου (28/11) το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου. 
 
Όπως ανακοινώθηκε, από τις 14.455 εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν, οι 6.590 διενεργήθηκαν με τη μοριακή μέθοδο (PCR), όπου και εντοπίστηκαν 179 κρούσματα. 
 
Στον συνολικό αριθμό των νέων περιστατικών προστέθηκαν και 69 που αφορούν άτομα τα οποία τις προηγούμενες ημέρες είχαν παρουσιάσει θετικό αποτέλεσμα σε rapid tests και ακολούθως υποβλήθηκαν σε μοριακή εξέταση και επιβεβαιώνονται πλέον επίσημα ως κρούσματα.
 
Με τα σημερινά δεδομένα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Κύπρο, ανήλθε στα 10.231.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι νοσηλεύονται 114 ασθενείς.

ΠΗΓΗ: sigmalive.com