Λευκός Οίκος: "Σε αρχικό στάδιο" οι συνομιλίες για την μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ

Λευκός Οίκος: "Σε αρχικό στάδιο" οι συνομιλίες για την μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ
Ενημερώθηκε: 22/01/17 - 21:38

O Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι οι συζητήσεις, με επίκεντρο τη δέσμευση του Ντόναλντ Τραμπ για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, μια υπόσχεση που εάν υλοποιηθεί ενδεχομένως θα προκαλέσει την οργή των αραβικών χωρών.

«Βρισκόμαστε στα πολύ πρώιμα στάδια ακόμα και στο να ξεκινήσουμε να συζητάμε το θέμα» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ σε μια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με συνεργάτες του δεν θα υπάρξει επικείμενη ανακοίνωση σχετικά με τη μεταφορά της πρεσβείας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, σε αντίθεση με την πολιτική που ακολουθούν οι περισσότερες χώρες της διεθνούς κοινότητας, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία το καθεστώς της Ιερουσαλήμ πρέπει να διευθετηθεί έπειτα από διαπραγματεύσεις.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ επρόκειτο να συνομιλήσει τηλεφωνικά σήμερα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην πρώτη τους τηλεφωνική συνδιάλεξη αφού ο Ρεπουμπλικάνος ανέλαβε επίσημα καθήκοντα.

Οποιαδήποτε απόφαση αλλαγής του ισχύοντος status quo είναι πιθανό να πυροδοτήσει διαμαρτυρίες από τους συμμάχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή όπως τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία και την Αίγυπτο. Η Ουάσιγκτον βασίζεται στην βοήθεια αυτών των χωρών στον πόλεμο κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτο, μια εκ των προτεραιοτήτων του Τραμπ, όπως ο ίδιος δήλωσε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο γυναίκες σε 70 χώρες διαδήλωσαν ενάντια στον Τραμπ

 'Ολες οι σταρ στις διαδηλώσεις κατά του Τραμπ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι γυναίκες ηγήθηκαν των άνευ προηγουμένου διαδηλώσεων κατά του Τραμπ (ΦΩΤΟ)

Τσακαλώτος: Eίμαστε διατεθειμένοι να περιγράψουμε κάποιες κατηγορίες μέτρων

Εντοπίστηκαν οι στρατιώτες του "αλβανικού αετού"!

«Σκοτώνουν» τις λίρες οι Ελληνες για να καλύψουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους