Μακρόν: Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει να σκοτώνει μωρά και γυναίκες στη Γάζα

 
macron bbc

Ενημερώθηκε: 10/11/23 - 23:17

Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει να σκοτώνει μωρά και γυναίκες στη Γάζα, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο BBC.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Μέγαρο των Ηλυσίων, είπε ότι δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για τους βομβαρδισμούς, λέγοντας ότι μια κατάπαυση του πυρός θα ωφελούσε το Ισραήλ.

Αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του Ισραήλ να προστατεύει τον εαυτό του, «τους παροτρύνουμε να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς» στη Γάζα.

Ωστόσο, τόνισε ότι η Γαλλία «καταδικάζει σαφώς» τις «τρομοκρατικές» ενέργειες της Χαμάς.

Η Γαλλία – όπως και το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα δυτικά έθνη – θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση.

Όταν ρωτήθηκε αν ήθελε να συμμετάσχουν και άλλοι ηγέτες στις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, απάντησε: «Ελπίζω ότι θα το κάνουν»

Μιλώντας την επομένη μιας διάσκεψης ανθρωπιστικής βοήθειας στο Παρίσι σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα, ο Μακρόν δήλωσε ότι το «σαφές συμπέρασμα» όλων των κυβερνήσεων και των οργανισμών που ήταν παρόντες στη σύνοδο αυτή ήταν ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση από το να υπάρξει πρώτα μια ανθρωπιστική παύση, να πάμε σε κατάπαυση του πυρός, η οποία θα (μας) επιτρέψει να προστατεύσουμε όλους τους πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με τους τρομοκράτες».

«De facto – σήμερα βομβαρδίζονται άμαχοι – de facto. Αυτά τα μωρά, αυτές οι γυναίκες, αυτοί οι ηλικιωμένοι βομβαρδίζονται και σκοτώνονται. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος γι’ αυτό και καμία νομιμότητα. Γι’ αυτό και καλούμε το Ισραήλ να σταματήσει», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ