Μελόνι για «Συμβούλιο Ειρήνης»: Πρέπει να αναθεωρηθεί, υπάρχουν προβλήματα συνταγματικότητας

 
Μελόνι για «Συμβούλιο Ειρήνης»: Πρέπει να αναθεωρηθεί, υπάρχουν προβλήματα συνταγματικότητας

Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images

Ενημερώθηκε: 23/01/26 - 23:52

Στο «Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα» και στην απουσία του συνόλου, σχεδόν, τον κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρθηκε, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις της Ευρώπης με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τη δημιουργία του «Συμβουλίου Ειρήνης για τη Γάζα», η Ιταλίδα πρωθυπουργός τόνισε:

«Υποστήριξα ανέκαθεν ότι για εμάς υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα συνταγματικότητας σχετικά με το πώς η πρωτοβουλία αυτή οργανώθηκε. Ζητήσαμε να υπάρξει διάθεση να αναθεωρηθεί η όλη αυτή δομή ώστε να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες, όχι μόνον της Ιταλίας, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτή τη δουλειά. Η παρουσία χωρών σαν των δικών μας μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αυτή είναι η θέση μας, στη συνέχεια θα δούμε ποια είναι τα περιθώρια για να βρεθούν κοινές θέσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ