Μόσχα προςΤραμπ: Το στρατιωτικό προσωπικό μας παραμένει στη Βενεζουέλα

 
Μόσχα προςΤραμπ: Το στρατιωτικό προσωπικό μας παραμένει στη Βενεζουέλα

Ενημερώθηκε: 04/06/19 - 12:57

Το στρατιωτικό προσωπικό της Ρωσίας παραμένει στη Βενεζουέλα διεμήνυσε πηγή στο ρωσικό πρακτορείο Interfax διαψεύδοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για το αντίθετο.

Από το Λονδίνο, όπου πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χθες μέσω Twitter ότι η Ρωσία έχει απομακρύνει «τους περισσότερους ανθρώπους της» από τη Βενεζουέλα. Δεν έδωσε ωστόσο περαιτέρω λεπτομέρειες επί του θέματος.

Η πλήρης απόσυρση των Ρώσων «ειδικών» στρατιωτικών – όπως τους έχει ονομάσει η Μόσχα – από τη Βενεζουέλα θα ήταν ωστόσο ένα σοβαρό πλήγμα για το καθεστώς του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος υπολογίζει στη Ρωσία ως στενό σύμμαχό του.

Σήμερα, πηγή του Interfax από το Καράκας διαψεύδει τον Αμερικανό πρόεδρο υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία συνεχίζει να στηρίζει τη Βενεζουέλα.

Από τον Ιανουάριο, οπότε η κυβέρνηση Τραμπ – μαζί με 50 ακόμη χώρες της Δύσης και της Λατινικής Αμερικής – στηρίζει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, οι ΗΠΑ έχουν επικρίνει κατ’ επανάληψη τους οικονομικούς και στρατιωτικούς δεσμούς της Μόσχας με τη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Καράκας.